Quesadillas med krydret squashfyld og grøn top

Skal det være nemt, som i meget nemt? Skal det være hurtigt?

Skal det være med varme, glød, grønt – og med smeltet ost? Så skal du prøve at lave de her overfyldte quesadillas med løg, squash, skinke og ost – og salattopping.

Til to quesadillas af store tortillaer skal man bruge:
4 tortillas (majstortillas smager  bedst, synes jeg)
1 squash (ikke for stor)
1 hakket løg
100 g revet cheddar
1/2 kugle mozzarella (kan undlades, men jeg havde lige en, der skulle bruges)
Skinketern (kan undlades, hvis du virkelig vil)
Salsa – styrke efter eget valg

En god, blandet salat med for eksempel små tomater, hjertesalat, avocado og hakket koriander. Peberfrugt og majs ville også være gode i salaten.

Hak løget og skær squashen i tynde skiver. Steg begge dele bløde på en pande – brug olie eller smør, som du synes.

Fordel halvdelen af osten på  2 tortillaer og forel de stegte grøntsager ovenpå. Fordel resten af fyldet over og dryp med salsa efter smag. Drys med resten af osten. Sådan.

Læg endnu en tortilla ovenpå og steg dem en ad gangen på en pande – jeg bruger en tør pande – til osten er smeltet, og de hænger sammen. Nu kan de vendes og steges færdige. Når de er færdige, lemper du dem over på et skærebræt og lader dem ligge lidt og samle sig, før du skærer dem i trekanter og serverer med salaten – der skal drysses over i stedet for at spises ved siden af.

Det bliver det nemlig meget pænere af.

Server ekstra salsa til – og måske nogle syltede jalapenos.

Ideen til quesadillas med salat på toppen stammer fra kogebogen Grøn Mad til hele familien af Lisbeth Østergaard og Louisa Lorang, som jeg anmeldte for et par dage siden.

Det er altså en god bog med masser og masser af gode ideer.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Quesadillas med krydret squashfyld og grøn top”

  1. Det ser ud til at være en ret lækker opskrift! Hos os laver vi dem i en mere simpel udgave med revet cheddar, forårsløg, peberfrugt og salsa – og ingen tilberedning af fyldet inden de lægges i. Og har vi en rest kødsovs, eller lidt skinke – så ryger det bare med i – dejligt mættende og let på en hverdag.
    🙂

    Like

    1. Jeg ville heller ikke tilberede peberfrugten, før den kom i – men squash er lidt længere om at blive bløde nok, så de har godt af en tur på panden først. I det hele taget er quesadillas sådan en god måde at bruge ‘hvad grøntsagsskuffen gemte…’.

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: