En amerikansk sandwich med steg og krydret løgblanding

En rest steg, en krydret løgblanding, salat, tomater og en blød, hjemmebagt sandwichbolle.

Det er i det store hele opskriften. Opskriften på en sandwich i verdensklasse.

Amerikanerne er efter min mening verdensmestre i sandwich, og jeg kunne lykkeligt spise en af slagsen til frokost hver dag i resten af mit liv.  Med  kylling, med kød, med grønt, med æg – forskellige slags til forskelligt humør.

I Amarillo

fik vi en sandwich lidt i stil med den her, og jeg har prøvet at gøre den efter i går, hvor vi havde rester fra lørdagsstegen.

Det var løgblandingen – og det virkeligt gode oksekød, der gjorde det. Ikke Texas Longhorn, men charolais fra egen mark. Mindre kan måske gøre det – en almindelig burgerbøf ville også blive opløftet af løgblandingen.

Til løgblandingen skal man bruge:
3 store løg
1 stor rød peber
2 tsk brunt rørsukker
1 spsk æbleeddike
1 spsk engelsk sovs – Worcestershire sauce
1 dl kraftig hønsebouillon
Salt, peber og olie/smør til stegning

Skær løg og peberfrugt i strimler og steg begge dele sammen i lidt smør/olie. Drys med salt og peber, tilsæt hønsebouillon og engelsk sovs. Lad bouillonen koge væk. Nu er løgene ved at være bløde, og så tilsætter du 2 tsk brunt rørsukker (jeg bruger det fra Lidl) og rører rundt, så løgene karamelliseres let. Til allersidst rører du lige en skefuld æbleeddike i blandingen. Det var det.

Lav sandwichene ved bordet – nærmest som en burger – med salat, kød, tomat og løgblanding – og ketchup, hvis du også har en svaghed for det. Det har jeg.

Bon appetit – og husk metervis af køkkenrulle.

God mandag.

P.S. Sandwichbollerne er bagt af den dej, jeg kalder blød dej.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “En amerikansk sandwich med steg og krydret løgblanding”

      1. Det havde jeg da gættet 🙂 Det smager nu altså også så forrygende godt med den løgblanding. Jeg har tænkt, at den sagtens kunne erstatte de klassiske bløde løg til hakkebøf. Men der sætter husbonden hælene i. Man må ikke ødelægge en klassiker, siger han – og det er nok rigtigt nok. Men så kan man jo bare kalde det noget andet 😀

        Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: