Målepinde i januar

Der er nogle begivenheder, der gentager sig hvert år på cirka samme tid. Målepinde for årets gang.

I januar er en af målepindene at købe de første tulipaner.

En anden er at lave appelsinmarmelade. Den appelsinmarmelade, som er blevet lavet i mit barndomshjem i januar, og som bliver lavet hos os nu – også i januar, for det er i januar, appelsinerne er sødest og mest saftige.

Det er en opskrift, der skal laves over to dage. Du kan finde opskriften her: første dag og anden dag.

I dag har jeg hakket appelsiner og citroner, og nu står de og trækker ude i den kolde baggang til i morgen, hvor de skal koges.

Der er noget trygt ved at foretage sig nogenlunde de samme ting på nogenlunde de samme tidspunkter i løbet af året. At der skal sås, høstes, syltes, fejres påske, pinse og jul på faste tider. Det giver en god følelse af kontinuitet, og man bliver bevidst om årets gang, så man kan nyde hver måned for dens særlige gøremål eller begivenheder.

Der er nemlig et eller andet, det er tid til hver måned, og det vil jeg skrive om i år. Månedens målepinde. Det her var et par af januars målepinde. Der kommer nye i februar. Helt sikkert.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Målepinde i januar”

 1. Ja, det er godt at vide at visse ting vender tilbage. Og godt at huske at nyde alle årets måneder. For mig er januar tulipaner i vaserne og lysere dage. Det sidste kommer endda af sig selv 🙂 Jeg er vældig glad for januar. Fortsat god januar til dig! Jeg glæder mig til at høre om dine februar målepinde.
  Kh Nana

  Like

  1. De lysere dage kommer i slutningen af måneden – eller hvis vi får snevejr, så kommer de før. Det bliver dejligt. Det er så trist, at man kun kan se sin have i weekenderne. Og når det så er storm og regn som nu, er det stadig kun gennem ruderne 🙂 Derfor skal der bare tulipaner i vaserne og hyacinter i glassene.
   Kh, Karen

   Like

 2. Det at købe tulipaner er så rart her i januar og her står de også. Og kan ikke lade være med at købe alle de små løgplanter koster ikke noget i Rema. Så selv om der skal spares lidt efter jul er de så billige at jeg ikke kan lade dem være
  Er jo rart med ting vi kan genkende hver år til samme tid.

  Like

 3. Åh ja. Trummerum i passende mængder er livgivende.
  Jeg har ingen kødhakker, så jeg skal bruge foodprocessoren. Skal det blive til mos, eller mere noget i retning af småthakket, måske en halv cm??
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Trummerum kan jo også være en række af små mirakler 🙂
   En halv cm er vist lige til den store side – men en kvart måske? Det giver en grovere marmelade, men den smager helt sikkert godt alligevel.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: