En smuttur til Mors

To timers kørsel fra Skivholme og man er på Mors. To timer, hvis man kører med en campingvogn på slæb – ellers går det meget hurtigere.  Omgivet af den blå Limfjord ligger øen der og putter sig lidt i læ af Thy.

Vi var der i pinsen sidste år, hvor vores gamle hund, Christie, i den grad nød at svømme i det lave vand i Dragstrup Vig, og vi syntes, Fie skulle prøve en lille badeferie også.

Det var hun ikke ked af, selvom badningen foregik i snor.

Uden snor havde hun nok plasket rundt der endnu… Hun skal nu nok være noget ældre, før hun får lov at bade i saltvand igen, for hun havde lidt svært ved ikke at sluge fjordvandet, og det gav hende en grim gang maveonde. Hun var nu ikke synderligt generet af det, og det gik hurtigt over.

Vi var der kun et par dage, men nåede en masse. Mange bade- og gåture omkring Dragstrup Vig, hvor den hyggelige campingplads ligger.

En udflugt til vestkysten, til Nr. Vorupør, hvor kutterne bliver trukket op på stranden,

og der ligger den skønneste fiskeforretning, hvor vi købte friske rødspætte til aftensmaden. Der er heller ikke langt til vestkysten fra Mors.

Vi besteg Hanklit – den høje molersskrænt, og jeg siger virkelig besteg, for det var drøjt i 28 graders varme.

Udsigten var nu hele turen værd. Både ud over vandet,

og ind over land.

Også på Mors har tørken forvandlet julilandskabet til et sidst i august landskab, men smukt er det. Både om dagen og om aftenen, når aftenkøligheden lister sig ind over vand og land.

Det er ikke sidste gang, vi tager en smuttur dertil. Mors er et dejligt sted at være. Der er uendeligt smukt, og øens geografi er spændende. Det skrev jeg en del om, da vi havde været afsted sidste år, og de indlæg kan du gense her:

Vild natur, geologi og historie på Mors

Blomstrende hvidtjørn og nattergalesang på Mors

Vi er hjemme igen, campingvognen er pakket ud igen, og Fie sover de uskyldiges søvn, træt efter de mange oplevelser. Jeg kunne faktisk også godt klare en ekstra lur, men jeg vil nu gå ud og vande den tørre, tørre have. Den trænger mere…

Rigtig god lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “En smuttur til Mors”

 1. Mors har også mange fine haver, hvis man er til den slags. Vi kommer mest på vestkysten, hvor nogle af vores venner har sommerhus. Vidunderlig natur. Jeg er helt enig med dig – det er gode steder i fin køreafstand for os i midtjylland – og såmænd mange andre 🙂
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Tante Grøns have i Flade har jeg besøgt for et par år siden, og jeg er sikker på, der er mange flere. I år var haver bare ikke på dagsordenen – vi kom ikke engang til Heides Planteskole (hulk…). Men det går bare ikke med en fem måneder gammel hvalp. Det var lettere med vores gamle hund, der bare traskede med 🙂 Men det er langt fra sidste gang, vi er på Mors.
   Kh, Karen

   Like

 2. Åh, hvor er der smukt! Jeg har aldrig været på Mors, men jeg kan se at den er et besøg værd. Gad vide hvor mange hunde der kommer på badeferie …? 🙂

  Like

Der er lukket for kommentarer.