Brunch til 18 – en arbejdsplan

Der er nok dem, der vil tænke, at det da er uoverkommeligt at få stablet en lækker brunch på benene til 18 personer klokken halv elleve en søndag.

Det er det ikke.

Det er et spørgsmål om planlægning. Derfor vil jeg dele min arbejdsplan for den slags arrangementer med jer læsere til inspiration.  Jeg bruger samme metode til frokoster og middage, og det virker.

Jeg starter altid med at skrive menuen på et stykke papir. Ja, papir og ikke excel – det er nemmere at slæbe med i byen og fra stue til køkken og tilbage igen.

Ud for hver ret skriver jeg, hvad der skal købes ind. Og i den næste kolonne kommer så det, der skal gøres.

Næste punkt er at lave en tidsplan: Hvad skal gøres hvornår.

For eksempel:

Fredag: Købe ind (husk blomster…)

Lørdag: Bage grovbrød, bage hvidt brød, bage muffins, bage knækbrød, flytte borde, tage klapstole ned fra loftet, dække bord og ordne blomster, lave eventuelt pålæg klar (sidste år var det hjemmelavet rullepølse, og i år en stor roastbeef), lægge drikkevarer på køl (bobler, juice, danskvand og cola), støvsuge og finde fade, kurve og skåle frem. Ordentlig tid i seng – nu er man træt…

Søndag: Op 6.30. Stege 6 pakker bacon (i ovnen på 160 grader varmluft, to plader ad gangen), varme brød og muffins, lave tredobbelt portion amerikanske pandekager (to pander, syv-otte pandekager ad gangen), stege 6 pakker brunchpølser, lave røræg af halvandet æg pr. person.

Ryd op hele tiden og skær brød, lav kaffe og te og anret pålæg ind imellem. 10-15 minutter før gæsterne kommer: tag rent tøj på. Det er tiltrængt.

Så er man klar til at tage imod gæsterne og til – efter et glas velkomstbobler – at sætte dem til at hjælpe med at bære maden ind på bordet. Til den tid er man også godt sulten.

Ok – man kommer til at rende en del, for der skal hele tiden laves mere kaffe og den slags. Men det går jo også, og brunch er sådan en hyggelig måde at se hele familien.

Man er også færdig i tide til at få ryddet op og bragt huset tilbage på fode – og komme ordentlig tid i seng. For dagen efter søndag er jo altså som regel en mandag, og så er det rart, at huset er i ro igen.

Hvis man ikke vil bage det hele selv, som jeg jo altså gerne vil, kan man klippe næsten en hel dags arbejde ud ved at købe brød, kager og knækbrød. Man kan også tage fryseren til hjælp.

Det kan man gøre, hvis man ikke kan holde fri dagen før. For tid, det tager det. Det er bare ikke uoverkommeligt.

God mandag!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Brunch til 18 – en arbejdsplan”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: