Gule pæretomater fra Monticello

Alle ved, hvor lidt man kan tage med hjem, når man rejser med fly. Det er lidt træls, for man vil jo så gerne have noget af sin rejse med hjem. Man kigger på mangt og meget, og man overvejer, hvor meget det fylder, hvor meget det vejer og så videre.

I USA fandt vi nu noget, man kunne have med hjem. Noget småt, der kunne blive til noget stort. Tomatfrø.

Og ikke almindelige tomatfrø, vel? Nej, tomatfrø fra Thomas Jeffersons Monticello, hvor der blandt andet er et center for historiske, amerikanske planter.

Aner du ikke, hvad jeg snakker om, så tag et kig ind på siden her: Thomas Jefferson’s Monticello. Det ligger i Virginia, og det er præsident Thomas Jeffersons smukke hjem, hvor der nu er museum, forskningsinstitution, frøsamlerhave og meget, meget mere.

Historien er spændende, stedet smukt, og museumsbutikken noget ud over det sædvanlige.

Det regnede i stride strømme, da vi var der. Skyerne hang lavt over Virginias bjerge og dermed også over Monticello.

Derfor fik vi ikke noget ud af haverne på det besøg.  Og vi fik heller ikke mange billeder. Ærgerligt nok. Men vi brugte tid i butikken og købte blandt andet, som sagt, frø til gule pæreformede tomater.

Nu et halvt år efter, vi kom hjem igen, høster vi vores souvenirs. De smager godt. Er måske en anelse melede, men smagen er der ikke noget i vejen med, og de er rigtig flotte. Men mest af alt er de en dejlig souvenir fra en rejse, der vil fylde meget i meget, meget lang tid.

Kommer vi nogensinde til Virginia igen skal det bare ikke være i øsende regnvejr, der bliver til sne i løbet af natten.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Gule pæretomater fra Monticello”

  1. Spændende læsning og gode link. Synd at vejret ikke var med jer da i var der,tørvej og sol gør det hele lidt mere tiltalende. Men smukke tomater kom der da ud af det. Hygge herfra

    Like

    1. Det var vel et par måneder for tidligt, vi var der. Men det er en oplevelse vi aldig glemmer 🙂 Jeg kan fysisk føle, hvor meget jeg frøs den dag, og hvor våd jeg var. Jeg vil gerne til Virginia igen – i maj 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: