Gratineret kylling med peberfrugt og rosmarin – og noget om opskrifter

Kan du huske, at vi sidste år var på ferie i de italienske alper?

Og at jeg bagefter lavede nogle opskrifter på mad, der mindede om den mad, vi havde fået på ferien? Bland andet den her Pollo Valdostana – ægte alpekylling.

Den fik vi sådan lyst til at lave igen i går, hvor vi snakkede ferie og drømte os tilbage til lange gåture i frisk og lun alpeluft. Men… vi havde ikke de ting, der skulle til. Ingen hvidvin. Ingen champignoner. Ingen tør, fast ost. Faktisk heller ingen italiensk skinke.

Det lod vi os nu ikke slå ud af. Vi havde jo kyllingen. Og så havde vi rosévin, vi havde bresaola, små peberfrugter og cheddar. Det brugte vi i stedet for, og det blev godt.

En opskrift er ikke en lov. Madpolitiet kommer ikke og sætter dig i fængsel, hvis du laver om på en opskrift. Opskrifter kan også bare bruges som inspiration.

Og vil du alligevel gerne have opskriften på gratineret kylling med bresaola, peberfrugter og cheddar?

Jamen, så kommer den her:

Det skal du bruge:
1 løg
5-6 minipeberfrugter (eller 2-3 almindelige skåret i store stykker – se – her er også et ‘eller’)
2 kyllingebryststykker
1 dl rosévin
1 dl bouillon
1 pakke bresaola
4 skiver cheddar
Frisk hakket rosmarin – ca. 1 spsk
Mel til at vende kødet i
Smør/olie til stegning

Og sådan gør du:
Skær bryststykkerne igennem på den flade led, så du får fire tynde stykker. Vend dem i lidt mel blandet med salt og peber og steg dem i smør/olie i to minutter på hver side. Fjern dem fra panden og steg løg og halverede mini peberfrugter i et par minutter.

Drys med rosmarin, hæld vin og bouillon på panden og lad det koge godt sammen. Anbring kyllingestykkerne mellem peberfrugtstykkerne på panden, læg bresaola og ost på og dæk panden til med et låg eller folie – sølvpapir, som vi kalder det.

Lad det hele simre en fem minutters tid. Så er osten smeltet, og kyllingen mør, og du får lækker aftensmad, der ganske vist ikke er fra alperne – men det minder meget om det – bare på en lidt anden måde.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Gratineret kylling med peberfrugt og rosmarin – og noget om opskrifter”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: