En flydende drøm

Lige siden vi fik vores spejlbassin, har jeg ønsket mig sådan nogle fiskekugler, der kunne flyde i bassinet. Flyde i bassinet – og genspejle både vandet og træerne.

Faktisk går ønsket endnu længere tilbage, for jeg havde set i Fru Pedersens Have, hvor smukke de kunne være. Både flydende og anbragt i dekorationer.

Vi fik kugler i julegave af min søde niece, og nu er de anbragt i bassinet. Kuglerne er ikke gamle. De er fra Nauticum og købt på nettet. Og selv antikke kugler har jo været nye engang…

De kommer indpakket i et snorenet – ja, det er jo flydelod… – og det fik jeg snart pillet af. Men – det gjorde altså noget ved især den store kugles balance. Den flød med toppen i vejret som en flaskepost – ikke lige det, jeg havde tænkt mig.

Gode råd var dyre, men det var løsningen ikke. Jeg havde et af de små gardinlodder – dem man bruger til at holde gardinhjørner nede – i syæsken, og ved hjælp af lidt vindseltråd blev det sat fast på kuglens knop.

Det hjalp.

Tråden ruster nok på et tidspunkt, men rust i bassinet er jo ikke lige det store problem, når bassinet er af rustent jern. Nu flyder kuglerne fredeligt i vandet og driver for vinden fra den ene side til den anden på smukkeste vis.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “En flydende drøm”

 1. Elsker din overskrift, der er plads til at drømme i den:-) Og dejligt at dine lækre drømme er gået i opfyldelse. Skal blive sjovt når Fie opdager kugler og bassin, måske det bliver hendes badebassin;-)
  Vi har en gammel indsats til en gruekedel og Lucky dykker hele hovedet ned i den, den er ikke til ham, men åkanden;-) Jeg vil anskaffe et bassin til ham, eller en sandkasse i plast, og fylde med vand. Jeg tror det bliver et hit, for der er lidt vandhund over ham. Vi er heldigvis ovre bidderiet, ha ha.
  Altså hvor er Fie sød.

  Like

  1. Hun er begyndt at drikke af bassinet. Jeg håber, at når alting vokser lidt mere til, vil hun være knap så begejstret for bassinet. Vi er også begyndt at tage hende med ud på marken, men de små tisseture går kun ud i haven.
   Åh, det bliver dejligt, når bidetiden er overstået. Per smider hende op til mig i dynerne om morgenen, og hun bider mig i stumper og stykker af bare gensynsglæde 🙂

   Like

 2. Det er fint, at man kan få dem som nye nu, de gamle er ikke til at opdrive og hvis man er heldig koster de en formue. Jeg har også købt mine hos Nauticum, men har ikke pillet rebet af dem, endnu. Mine har lagt på gran i et bålfad, men det er vist på tide at få granen væk og finde på noget andet, tror dog ikke det bliver et spejlbassin, selvom det ser godt ud.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  Like

 3. Hvor er de flotte. Det ser så skønt ud når de flyder i vandet. Jeg har også ønsket mig et spejlbassin, lige siden jeg så fru Pedersens . Måske dukker der pludselig et op.
  Rigtig god dag til dig og søde Fie.

  Kærlig hilsen
  Lone

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: