Skovhaven – nu med spejlbassin

Skovhaven er igen blevet udvidet. Der er kommet et nyt bed til med buksbom, stauder, græsser – og et spejlbassin. Det hele ser lidt nyt ud endnu. Der er stadig bar jord, så vi kan få lagt en masse forårsløg – og så de nye stauder kan brede sig. Men hovedattraktionen i bedet er spejlbassinet.

Vand skal der til. Der hvor vi boede før, havde vi en lille sø i haven. En hjemmegravet sø med planter, sten og fisk. Det har vi ikke nu. Til gengæld løber bækken gennem engen, og på stille dage som i dag kan vi høre den risle helt oppe ved pavillonen.

Inde i selve haven skal der også vand til. Vi har flere fuglebade, som både vi og de mange fugle har stor glæde af, men vi har længe ønsket et lidt større vandspejl. Det har vi fået nu.

Et rundt spejlbassin – 80 cm i diameter, der kan spejle himmel og træer – og planterne omkring.

Et spejlbassin, som regnen kan dryppe i, og som de få solstråler, der kommer gennem træernes blade i skovhaven, kan køle spidserne i på en varm dag.

Og som katten kan drikke af. Udendørs vand er bedst, hvis du spørger dyrene.

Når vi i foråret får en lille ny hundehvalp, vil den sikkert også elske en slurk af det rustne vand.

Spejlbassinet står på en jernring, så det svæver lidt over bedet. Det giver et udtryk, jeg godt kan lide. Tungt, men alligevel let. Og så er det til at holde. Et større og dybere havebassin ville være svært at holde, når der er så mange store træer, der drysser.

Spejlbassinet er fra Zinkbakken.dk ligesom vores højbede med sneglekant.  Det fås i størrelser fra lille til meget stor. Vi valgte det på 80 cm, som vi syntes passede så fint ind i skovhavens nyeste bed.

Egentlig er Zinkbakken en webshop, som sender over hele landet. Nana med bloggen Mit Landliv har fået højbedene i sin skønne køkkenhave på Sydsjælland sendt. Rent fysisk ligger Zinkbakken i Låsby, kun 14 minutter væk, så vi er så heldige at have den som en lokal virksomhed.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Skovhaven – nu med spejlbassin”

 1. Kære Karen, det Spejlbassin er jeg godt nok lidt vild med – det giver utrolig meget hygge til haven. Vi har lige nu ingen vand i haven, men jeg elsker vand og lyden af vand, så på et tidspunkt tænker jeg at vi skal have et eller andet ‘våt’ 🙂

  Like

 2. Kære Karen
  Spejlbassinet ser ud til at være godt for både dyr, inkl. hundhvalpe, og mennesker. Smuk, smuk spejling fordi det ikke kun er himmel, men også grene. Må blive grafisk flot, når bladene falder af. Så er der en grund til at glæde sig til vinter 🙂
  Det er en god ide at sætte det på en ring. Gad vide, om vi skulle anskaffe sådan et til gårdspladsen. Det må jo kunne stå på stenene med det arrangement.
  Mange hilsener, Lisbeth

  Like

 3. Hej Karen
  Ja det pynter med sådan et spejlbassin, vi har også et i samme størrelse. Hver dag kan vi se, at fuglene bader i det, for det står så jeg kan se det, når vi spiser, det er hyggeligt.
  Dejligt at høre, at I vil have en ny hund.
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: