Juleoptimismen vil ingen ende tage

Tænk. Nu er der gået en hel uge af december, og vi er stadig med. Kalenderlyset stemmer med datoen – ja næsten på klokkeslæt.

Vi har sendt og fået ønskesedler fra (næsten) alle, og der er pyntet det, der skal være pyntet efter den første decemberuge. Adventskrans, kalenderlys, dekorationer hist og her – både store, som den fra kurset i torsdags, og små på fade og bakker hist og her.

Det med pynten eskalerer igennem december. Julesagerne lister ud af kassen efterhånden. For eksempel har nisserne ikke været til at vække endnu. Men de må nu også gerne sove en uges tid mere. Der bliver så meget ballade, når de først er oppe efter et helt års søvn…

Den lille madonna, som kun kommer ud i december er oppe og i fuld gang med at passe det lille Jesusbarn, der ikke ser ud til at være vokset siden sidste år.

Nu mangler vi at bage nogle småkager. Brunkager og også de lækre og krydrede med appelsin, kardemomme, rosmarin, ingefær og chili.

Det bliver nok i weekenden – de smager jo allerbedst før jul.

Så gør det ikke så meget, at jeg har fået en snert af den ondt i maven/småfeber syge, som så mange bliver ramt af for tiden. Det kan soves væk, og det varer nok kun til i morgen.

Det er nu så rart at være nogenlunde på omgangshøjde med egne ambitioner. Ro på i december. Dejligt, når det kan lade sig gøre.

Rigtig god fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Juleoptimismen vil ingen ende tage”

 1. Åh, hvor tjekket, Karen! Jeg vil ikke vise et billede af vores kalenderlys – for så bliver det tydeligt at vi er bagud 😉
  Din lille madonna med Jesusbarnet er yndig!
  Nu håber jeg at du sover godt og længe og vågner rask og frisk i morgen!
  Kh Nana

  Like

  1. 😄 Til gengæld lover jeg at vise vores kalenderlys den 23, hvor vi kun er nået til 19. Vi skal til julekoncert om et øjeblik. Bach med Aarhus Symfoniorkester i Symfonisk Sal. Så jeg har nappet et par piller. Men bagefter skal der soves igennem.
   Den koncert, du var til i går, så også dejlig ud!
   Kh, Karen

   Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: