På kursus hos Bonderosen

Det bliver det sidste indlæg om dekorationer i denne omgang, og samtidig er det en kærlighedserklæring til landets måske nok kønneste og hyggeligste butik, hvor jeg var på kursus i torsdags. Hos Bonderosen i Kjellerup.

På kurset lærte vi blandt andet at lave sådan en dekoration i flere niveauer.

Et stort cylinderglas med først pynt i bunden, derefter en ‘skål’ af cellofan, der fungerer som holder til den oasis, der danner bunden for en stor, grøn dekoration i toppen. Til sidst lysholdere og lys.

Dekorationen er høj og med en betragtelig wow-effekt. Var den en plante i haven, ville man kalde den en solitærplante.

Det var sjovt at se, hvordan alle tolkede Susannes oplæg forskelligt. Det blev til en række meget forskellige dekorationer på trods af, at vi kursister egentlig havde nogenlunde de samme ting med til at lave dekorationer af.

Vi var omgivet af fristelser. Der kom da også lidt mere med hjem end bare dekorationen. Blandt andet en pose med 12 kønne, grønne julekugler. Den grønne farve passer perfekt til de lyse echeveria.

Et par antikhvide lysestager købte jeg også.

De står på reolen i køkkenet ved siden af mit engle-terrarium. Nogle engle er nemlig ganske sarte væsener, der let forkøler sig (det kommer der af at gå med rumpen bar i december…), og de har det bedst bag glas, hvor det ikke trækker.

Butikken, der normalt ligger i en længe hjemme hos Susanne Bonderose selv, er flyttet i større lokaler inde ved torvet i Kjellerup, mens der bliver bygget om derhjemme.

Og det er altså meget mere end en ‘bare’ en butik. Det er et eldorado for romantiske sjæle med veludviklede pyntegen. Nordisk og fransk landstil, loppefund og møbler, lamper, lysestager og pynt. Her er et lille kig – det er Bonderosens eget billede.

Foto: Bonderosen

Bagerst i lokalet er der et stort udvalg af kalkmaling, skabeloner og voks. Susanne er en mester i at bruge kalkmaling, og mange af hendes kreationer, malede dåser, kufferter og møbler står udstillet til salg og til inspiration. I den afdeling står også de to store kursusborde.

Det er altid en oplevelse at komme på besøg – en oplevelse det i den grad er værd at køre efter.

Det tager en god halv time at køre til Kjellerup herfra. Det tager det også at køre ud til Plantorama, hvor jeg var i sidste uge. I de store haller hos Plantorama var der dog langt mindre, der fristede, end der altid er i Bonderosens noget mere beskedne omgivelser.

Hvis der kommer nye kurser hen over året, vil jeg gerne med. For det er jo ikke kun til jul, man har brug for nye ideer.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “På kursus hos Bonderosen”

 1. IIHhhh sød og skønne Karen… Du ER altså FANTASTISK til at skrive…. Du skulle altså gøre det til dit levebrød….
  Mange tak for de søde ord…. Og for dit besøg… ALTID hyggeligt

  Like

 2. Det har da været som en slikbutik for børn. Og med dit talent for pynt, er det jo ikke frås, men absolut nødvendigt, at anskaffe nye fristelser. Flot dekoration, du kom hjem med.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Den slags kurser er guld. Det er så hyggeligt, og så lærer man så meget. Vel at mærke meget af noget, man rigtig gerne vil lære – ikke bare et kursus i et nyt program på arbejdet 😀
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: