Vinduer i inde-humør

I går skrev jeg om den kønne plante, Fløjlsplanten, der nu står i køkkenet. Nu er køkkenvinduet fint, og jeg er i gang med at gøre husets andre vindueskarme klar til de mørke ruders tid, der lige så stille har sneget sig ind på os.

I stuen mod vest, hvor det primært er sukkulenter og andre tørre sager, der kan overleve, har jeg anbragt nogle tørrede hortensia i en potte og nogle af de små dekorationer i snapseglas fra vores fødselsdagsfest.

Også den fine lille krukke af fattigmandssølv fra Bonderosen har fået plads der. Jeg skal bare lige huske at skifte batterierne i lyskæden ud, så den kan lyse mod de mørke vinduer.

Mod syd, hvor skrænten skygger for den værste brand fra solen hele året, står der orkideer. Dem har jeg efterhånden mange af. Jeg behandler dem stadigvæk helt forkert. Og det kan de stadigvæk godt lide.

Den lille lyslilla har fået mere end 30 blomster på en enkelt stængel denne gang, og bagved er en stor vandfaldsorkide ved at sætte nye knopper for tredje gang i år.

Der er dem, der foretrækker en bar vindueskarm med højst en moderne, prikken kaktus og måske et par retro keramikting fra 70’erne. Cool, minimalistisk og på sin vis også ret flot.

Bare ikke hos os. Jeg er håbløst romantiker – i haven, i huset og i vindueskarmene – ja, nok i det hele taget.

Og jeg elsker at slippe pyntegenet løs, så vores vindueskarme skifter udseende hen over året og følger sæsonerne. Så pyt med, at det hele skal flyttes, når man gør rent. Det er bare en anledning til at lave lidt om igen.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Vinduer i inde-humør”

 1. Kære Karen
  Du er virkelig en romantiker, og det er jeg også ;0)
  Det ser så hyggeligt ud med pynt i vindueskarmen, og dine orkideer er så flotte
  Rigtig god weekend

  Knus Lone

  Like

 2. Kære Karen
  Romantiker er du heldigvis og sikke smukke vindueskarme, du har 🙂
  Mine orkideer er også flinke til at komme igen, men godt nok ikke så overdådige som dine. Mine står også forkert, omend mindre stegende end dine. Her får de til gengæld for lidt vand, men det går tilsyneladende også fint. Så får de en ordentlig sjat en gang i mellem.
  Jeg var til foredrag om orkideer for et par måneder siden i et stort orkidegartneri (med efterfølgende salg af orkideer til tilbudspris – jeg nøjedes med fire stk.), nå men det, jeg ville sige, er, at de anbefaler ikke gødning. Heller ikke regnvand. Der er rigeligt gødning/mineraler, eller hvad det er, i vandhanevand.
  Kærlig hilsen, Lisbeth

  Like

  1. Tak 🙂 Ja, det med orkideer er der mange opskrifter på. Jeg ved ikke, hvordan de har det med vandværksvand – i København er der jo klor i vandet. Men de er helt tilfredse med vandet fra vores boring. Det er kildevand faktisk, og næsten uden kalk.
   Tænk, at du kunne nøjes med fire 😀
   Kh, Karen

   Like

 3. Tak for billederne af dine skønne orkideer. Jeg har tryglet og bedt mine om at blomstre igen – efter jeg igen-igen var faldet for en med smukke farver. Jeg har vandet/ikke vandet med regnvand/lunkent vand, stillet dem på badeværelset og i det hele taget lyttet til alle de “gode råd”.

  Nu står der en med hele 3 knopper, og jeg er bare så glad for det og glæder mig til at se farven! Forklaringen er nok også her, at jeg har glemt alt om de gode råd og måske??? også, at jeg selv har det godt nu – jeg tror, planterne kan mærke det.

  Glæder mig til at se, hvad du finder på i morgen! Eva

  Virusfri. http://www.avg.com

  Den 2. november 2017 kl. 09.07 skrev Dalsgaard i Skivholme :

  > Karen Engell Dalsgaard posted: “I går skrev jeg om den kønne plante, > Fløjlsplanten, der nu står i køkkenet. Nu er køkkenvinduet fint, og jeg er > i gang med at gøre husets andre vindueskarme klar til de mørke ruders tid, > der lige så stille har sneget sig ind på os. I stuen mod vest” >

  Like

  1. Jeg er sikker på, blomsterne kan mærke, hvordan man har det 🙂 Dejligt, at du har det så godt, at dine orkideer vil blomstre igen.
   Og tak for sangen i tirsdags til Luther arrangementet. Det var da en forrygende aften.
   Uden at løfte sløret for meget, kan jeg sige, at i morgen begynder det at handle lidt om Mortensaften, hvor mange gruer for at skulle stege den der and 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: