En ny og spændende plante

Det er ikke kun i haven, at løv og stængler med særlige farver gør sig godt. Det gælder også i vindueskarmen. Hos Decoplant i Skivholmes søsterlandsby, Herskind, har jeg fundet en bemærkelsesværdig potteplante.

Den ser virkelig sådan ud. Lilla.Lilla bladkanter og stængler og et lilla skær i det grønne, der kommer fra de fløjlsbløde, korte, lilla hår på især på bladenes underside og stængler.

Planten hedder Gynura Purple Passion, Fløjlsplante på dansk. Den skal stå væk fra direkte sol, og den skal holdes relativt tør.

Jeg har sat den i køkkenvinduet, der kigger ud mod nord til skovhaven og op ad vejen.

Køkkenvinduet skal da se hyggeligt ud hele året, men det er allermest vigtigt nu, hvor det efterhånden er mørkt det meste af den tid, man tilbringer hjemme.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “En ny og spændende plante”

 1. Hvor nuttet. Jeg kan også huske den fra meget gamle dage 🙂 Som jeg husker den, kan man holde den tæt og kraftig ved blot at nippe den. Den skyder fint fra hjørnerne.
  Og du har helt ret, man bør ikke glemme vindueskarmen, så jeg gør som du og Nana: En tur til blomsterhandleren.
  Kærlig hilsen, Lisbeth

  Like

 2. Ja den er alså sjov.Det er en meget gl slags.Min mor havde den da jeg var barn(i 50’erne.)
  Jeg har også selv haft den for mange år siden.Den bliver lang og ranglet med tiden ,så man skal huske og stadig tage nye stiklinger,for at have en flot tæt plante.
  Den får orange gule blomster som dufter af kattetis……….de er ikke særlig specielle.
  Såvidt jeg fik oplyst engang af en planteekspert…………er navnet Gynura aurantiaca……….men fløjlsblomsts er et mere passende dansk navn synes jeg.😊
  Man ser den meget sjældent efterhånden ,Men jeg gav en stikling engang til den gl by i Århus.Måske den findes der stadigvæk………..hvis nogen får lyst at eje en.
  God dag til dig og tak for kigget.
  Blomsterhilsen herfra Grethe

  Like

  1. Det er sjovt, som de gamle planter kommer igen. Jeg har også en rødbladet sag, som de kaldte Avneblomst i Den Gamle By. Den skal behandles på samme måde – stiklinger mindst én gang om året. Tradescantia har det ligesådan.
   Mange hilsener, Karen

   Like

 3. Den er fin! Ja, det er vigtigt med noget pænt at kikke på i vindueskarmene på denne årstid. Jeg tror faktisk jeg trænger til en tur til blosmterhandleren … 🙂
  Tak, Karen – og god onsdag, den første i måneden, til dig!
  Kh Nana

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: