Barn Jesus i en vase lå…

I vindueskarmen i spisestuen, mellem englen, der skriver dagbog, og juledekorationen i jernpokalen står en stor vase. Det er den, jeg fik i fødselsdagsgave af min søster – den vase, der før var fyldt med små orkideer.

billede6

Går man tættere på, kan man se, at der er et farligt leben derinde. Engle, hyrder, køer og får, tre vise mænd, en jomfru, en tømrer og selveste det lille Jesusbarn – alle i læ under palmer og cypresser.

billede7

Hyrdens ansigt er fuldt af forundring over det mirakel, han opdager, han er vidne til. Sådan lidt WTF-agtigt?

billede9

De vise mænd, Casper, Melchior og Balthazar, er kommet med fødselsdagsgaver – guld, røgelse og det der myrra skær, du ved. Og englen synger Gloria under cypressen, mens Maria og Josef ser en anelse forstemte ud over al den virak.

billede8

De meget detaljerede figurer er bittesmå, kun mellem 1 og 3 cm høje. Købt som et sæt til ikke ret mange penge i Netto af alle steder. En ret prosaisk oprindelse, men sådan er det. Nu er de kommet til ære og værdighed i vasen, og der kan de bo lige til Helligtrekonger, hvor det er tid for hellige familier og ditto køer at flytte tilbage i julekasserne, og tid til nye (ork)ideer i vasen.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

13 kommentarer til “Barn Jesus i en vase lå…”

 1. Rigtig flot lavet – har ikke været helt nemt, da vasen runder indad foroven. En skøn gave med mange muligheder.

  Like

 2. Jeg bliver altid lidt glad når nogen husker at julen har noget at gøre med Jesu fødsel, og at Netto husker det, er da ret dejligt 🙂
  Det er nogle super gode billeder du har taget af de små figurer!
  Kh Nana

  Like

  1. Jeg ved ikke, hvad Netto husker, men they cater to all needs: der var nogle enormt grimme nisser i samme slags pakninger:-) Men spøg til side. Det er også vigtigt for mig, jul ikke kun er gaver og pynt. Historien om det lille jesusbarn, må vi ikke glemme. Det er den om lyset i mørket.
   Kh, Karen

   Like

 3. Rettidig omhyggelighed, for at omskrive en kendt talemåde..
  Billeder og tekst gør godt og glæder

  Like

 4. Sikke en skøn julekrybbe – og ditto beskrivelse af den! En herlig måde at fortælle en vigtig historie – og fantastisk at bruge vasen til det!

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: