En smuk buket fra Claus Dalbys hånd

Man kan ikke købe lykke. Men man kan købe blomster, og det er praktisk taget det samme.

Billede3

Jeg har altid godt kunnet lide Claus Dalbys buketter. Store, frodige og naturlige – som havebuketter. Da jeg så fandt ud af, at han ville komme ind til vores Bilka lørdag og binde buketter, var der ingen tvivl om, at jeg ville vove mig ind ad Viborgvej på en lørdag og forcere menneskehavet på tilbudsjagt. Det var hyggeligt at møde ham igen og få en lille havesnak.

Den her buket bandt han til mig, så den skulle passe lige i min Old English vase. Er den ikke køn?

Billede2

Smukke roser og stjerneskærm. Astrantia Major, som den hedder – et poetisk klingende navn til en poetisk let og yndefuld blomst.

Billede4

De skønneste ranunkler – changerende fra lys gul til rosa, næsten som rosen Alkymist, som Claus Dalby også sagde.

Billede1

Alkymistrosen har vi plantet udenfor B&B’en, og dens grokraft er enorm. Den skal vokse op ad muren og føres hen over vinduerne – rigtig landidyl. I Claus Dalbys egen have vokser den op ad huset – helt op i første sals højde. Imponerende og meget, meget flot.

Billede30

Vi besøgte haven i juni sidste år, og det kan du læse mere om her og her, hvis du har lyst. Der er kun kort tid, til det hele blomstrer igen. I den skønne have derinde tæt ved skoven og i vores nyanlagte bede i haven, hvor der sidste år blev gravet og plantet meget nyt ud. Når jeg tænker på det, hopper jeg næsten af utålmodighed – så voks dog!

God weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “En smuk buket fra Claus Dalbys hånd”

 1. Hvor er buketten helt igennem vidunderlig, og stilen i top, sød og løssluppen på samme tid. Også kom jeg da lige med dig på have tur i Clauses have, og du har begået to fantastisk smukke indlæg, fra en vidunderlig have! Du er en fantastisk skribent, ren nydelse at læse! Også sidder jeg og tænker hvorfor har jeg først opdaget de 2 indlæg nu, hmm, bedre sent end aldrig.

  Like

  1. Tak, søde Anette 🙂 At du først har set indlæggene nu, skyldes nok, at du da har andet at lave end at læse blogs hele dagen. Det har vi jo alle sammen, og af og til er der noget godt, der smutter. Men pyt – en dag, hvor det regner og støvsugeren er i stykker, kan man vel læse lidt op på det.
   Jeg her også helt pjattet med buketten. Jeg synes, den passer til både vasen og mig og stuen, og så er det bare sådan en vild luksus at købe en buket. Jeg gør det ellers aldrig til mig selv, binder/arrangerer dem selv, men det her var for godt til at gå glip af 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: