Nu er dagen fuld af sang igen

Sangen skærer klokkerent gennem den disede morgenluft. Et sikkert tegn på, at det igen er april. Stillitsen er kommet tilbage til haven, og den synger højt og længe fra sin post i toppen af kastanjetræet.

I går eftermiddags sad det lille, farvestrålende par og spiste solsikkekerner ad libitum i fugleslottet. Sikkert sultne efter den lange rejse hjem fra vinterresidensen sydpå.

Billede6

Mens de sad der, kom en af de fastboende skovspurve forbi for at fortælle om alt det, der er sket i løbet af vinteren. Om storme, om juleneg, om sne, om katten der har siddet på lur igen og igen – helt sikker på, at dens klare orange pels slet ikke kan ses af fuglene – pip, haha, fløjt. ‘Hvor dum tror den, vi er?’, spurgte spurven retorisk. For spurve er gode til den slags retoriske spørgsmål.

Billede7

Der blev snakket og spist en stund, før de tre gik videre i dagens tekst. Foråret er en travl tid, der skal jo ses på byggegrunde i træerne og hækkene, så man kan ikke hænge ud på cafeen hele dagen.

Stillits er faktisk ikke så ualmindelig en fugl her til lands. Man ser den bare sjældent, for den lever sit liv højt oppe i trætoppene. Undtagen lige nu i foråret, hvor den er sulten, og maden altså er at finde i fugleslottet. Der kommer den ned, og så får ikke bare ørerne, men også øjnene, glæde af den lille sommergæst.

Billede18

Vil du gerne høre den, så du kan vide, om du også har den i haven? Så lyt her.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Nu er dagen fuld af sang igen”

 1. Hyggelig beskrivelse.
  Må jeg ulejlige dig? Jeg synes SÅ godt om dit fuglefoderstativ. Vil du fortælle mig, hvor du har købt det? Så vidt jeg kan se, så står det på et stativ, er det rigtigt?

  Like

  1. Hej Vibeke,
   Det er overhovedet ikke nogen ulejlighed 🙂 Jeg har købt mit fugleslot (det er bare for fint til at hedde fuglehus) hos Bonderosen ved Kjellerup. Hun sender også ting, men jeg ved ikke, om man kan sende et fugleslot – måske før det bliver samlet? Du kan finde hende her: http://bonderose.blogspot.dk/ – prøv at ringe eller skrive. vh/Karen

   Like

   1. Tak – dejligt med linket. Jeg prøver at maile til Bonderosen. Charmerende navn: Fugleslot.
    Hilsen Vibeke

    Like

Der er lukket for kommentarer.