Forår på Sicilien

En lille ridset lejebil, snoede bjergveje, ubegribeligt smukke landskaber, fantastisk mad, rare mennesker og blomster, blomster, blomster, ruiner og ældgamle templer har været rammerne om vores ferieverden i den sidste uge. Forår på Sicilien.

Ad snoede bjergveje op

til den snedækkede vulkan – Dame Etna, som hun hurtigt blev døbt.

Til dale med appelsin- og citronplantager.

Det blå, blå Middelhav og de barske klipper på nordkysten.

Ældgamle templer og ruiner, hvor smukke grønmønstrede firben smuttede ud og ind.

Lækker mad – og et italiensk ordforråd, der voksede, mens vi med fagter og få ord fik opskrifter og forklaringer på, hvordan vi selv skulle lave siciliansk mad, når vi kom hjem.

Der kom meget med hjem i opskriftbagagen, og det kan ikke gå helt galt, for madfilosofien var også der gode råvarer og enkel tilberedning.

Det sidste sted vi boede – et hyggeligt familiehotel i Scopello – fik vi 5 kilo citroner forærende – friskplukkede fra haven. Kan man forestille sig en smukkere gave? Nu skal der laves citronmarmelade, citronchutney med ingefær, lammekølle med citron her til påske og mange flere af de lækkerier, vi har smagt på i den sidste uges tid. Resultater og opskrifter følger.

Vi er hjemme igen. Pillefyret har været slukket, og huset er kun langsomt ved at varme op. Hunden er hentet i sin pension og sover trygt efter en travl uge med masser af hundekunster og nye hundevenner. Katten sover også. Vores hjemkomst i nat blev fejret med en anmodning om ekstra aftensmad. Den blev naturligvis imødekommet. Køerne står derude og gumler. Det er dejligt at rejse, men også altid dejligt at komme hjem.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Forår på Sicilien”

 1. Hej Karen
  Lyder som en dejlig rejse, og det ser ud til på dine foto at vejret var godt selvom det er tidligt forår. Du skriver om det sidste sted i boede nær Scopello, kan du huske hvad stedet hedder?
  God Påske
  Hilsen Lars

  Like

  1. Hej Lars,
   Ja, vejret var perfekt for nordboere, der ikke er soldyrkere. Det var lige omkring de 20 grader om dagen – godt vejr til at være aktiv i. Og det ville da være synd at besøge Sicilien bare for at gispe over varmen 🙂 Hotellet er her: http://www.hoteltorrebennistra.it
   Det ser meget kurfyrsteligt ud på billederne, og det er også rigtig pænt uden at være sindssygt dyrt. Men først og fremmest er det søde mennesker, der har det – 3 generationer. Jeg er i gang med at lave marmelade af de citroner, de forærede os.

   Like

 2. Hej Karen
  Velkommen hjem.
  Det ser ud/og lyder som om at det har været en fantastisk ferie (er slet ikke misundelig 🙂
  Og så en indrømmelse – har savnet din aktivitet på bloggen.
  God Påske
  Karen

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: