Fuglefoder i kønne kopper

To kønne genbrugskopper er blevet til fuglefoderkopper. Det pynter i den bare syren.

Billede3

Kopperne er fyldt med korn, blandet med svinefedt.

Billede2

Og det så ud til at være sådan en god ide.

Det var det bare ikke, for fuglene mangler et sted at få fodfæste. Koppen er for glat. De kan ikke stå fast, de små. Deres fine små fuglekløer mangler noget at hage sig fast i. Derfor skal snoren kortes af, så koppen hænger helt op mod grenen. Så kan fuglene sidde på grenen og prikke maden ud af koppen.

Et andet alternativ kunne være, at man kunne lime koppen fast på en underkop. Det ville også se kønt ud. Men ak – der var ingen underkopper til de fine kopper. Så snoren bliver kortet af i stedet for. For hovedsagen er vel, at fuglene får noget god, fed mad at varme sig på her i den kolde tid. Æstetiske overvejelser er nødt til også at være praktiske.

Billede1

Man lærer så længe, man lever.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Fuglefoder i kønne kopper”

  1. smukt ser det ud og ja kopperne skal være tæt op af kvistene eller grenene så funker det vist og er det en tæt syren kan skaderne ikke rigtigt komme til
    go Torsdagsdag

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: