Sprøde kyllingeruller med bacon, kapers og salvie

Et sidst på dagen panikvalg i supermarkedet. Kylling. Filet af overlår. Sort plastbakke. Set før – i den grad. Umiddelbart lidt kedeligt?

Inspireret af en gammel fransk opskrift på fyldt svinefilet blev de umiddelbart lidt kedelige kyllingestykker klædt på til narrestreger med salvie- og kaperskrydret fyld – og baconsvøb.

Til 4-5 overlårsfileter skal man bruge:

1 lille løg
1 fed hvidløg
Lidt olivenolie til stegning
Brødkrummer fra en skive brød
2 spsk kapers
10 hakkede salvieblade
1 æg
Bacon i skiver
1 dl hvidvin
1 dl hønsebouillon

Hak løg og hvidløg fint og lad det snurre med lidt olivenolie på en pande i en 5 minutters tid, til løgene er klare.

Bland løg, brødkrummer, salvie og 1 spsk kapers i en skål – rør det sammen med ægget.

Læg fileterne på et bræt, bank dem lidt og læg fyld på midten af hver filet.

Billede2

Rul den sammen omkring fyldet og sno bacon omkring. Læg rullerne i et ovnfast fad – overskydende fyld kan man bare putte i fadet omkring rullerne.

Billede1

Lad fadet stå i oven på 225 grader i en tre kvarters tid til kødet er gennemstegt og baconen sprød.

Lav en lækker sovs af saften fra fadet kogt igennem med 1 dl hvidvin og 1 dl hønsebouillon. Put den anden spiseskefuld kapers i sovsen og jævn eventuelt med lidt Maizena.

Så er det lidt kedsommelige panikkøb lavet om til en lækker, middelhavssmagende kyllingeret, der såmænd også kunne bruges til gæstemad.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Sprøde kyllingeruller med bacon, kapers og salvie”

 1. de der overlårs fileter findes desværre ikke herpå djævleøen.så jeg købte et Kalkunbryst skar det ud og bankede det flad.og så glemte jeg ægget i fyldet(Torsk,)men nu glæder mig og min ven Hansi sig til at smage og se hvad Bonusdatteren og kæresten siger dertil
  hav en skønherl ig Aften derovre på heden 😎

  Like

   1. de blev rigtig gode,men Lidl i Jylland og på Fyn har et andet varesortiment end Djævleøen det er afstemt efter Folks Købementalitet og Mentalitet i det hele taget ind i mellem så er der udsalg af Varer og så ærgrer man sig en Lort i Hatten(pardon my my french )at man ikke bor i Jylland eller på Fyn for der er de Varer som er på udsalg meget mere interessente

    men de Ruller er ikke blevet lavet for sidste gang jeg lavede Bouillonkartofler dertil som de unge mennesker også var glade forog så nogle lækre Gulerødder dem er min Bonusdatter helt pjattet med især når jeg glaserer dem med Honning og Koriander
    Go`Weekend til alle på Heden
    HANSI

    Like

   2. Det lyder godt med de gulerødder. Jeg er også helt pjattet med glaserede gulerødder. En gang i mellem kunne man godt ønske sig, at man boede i Frankrig, hvor udvalget er fantastisk stort hele tiden.

    Like

   3. Yep Karen,Danmark er et Landbrugsland,og når vi ser hvilke skodvarer vi har på Hylderne så
    græmmes jeg ,men når man skal i en gårdbutik give tre gange så meget for en Vare så rækker pengene sgu ikke ret langt derfor glæder vi os at avle selv noget af det in the allotment garden til næste år

    Like

 2. Hej Karen. Hvor ser det lækkert ud 🙂 og glæder mig til at få læst din artikel fra Hebe. Det er da lidt ærgerligt at du stopper som skribent der, for det er altid interessant at læse med, når du folder dig ud på lidt mere plads.
  Hilsen
  Jette

  Like

  1. 🙂 – jo, men vi har jo været hele året rundt i serien, og serier skal også have en ende. Men Hebe har tilbudt mig noget andet, som vi lige er i gang med at planlægge, så der kommer noget fra mig igen. Det er jo sjovt at være med til at lave sådan et blad.

   Like

 3. Guten Morgen!
  Endnu en kulinarisk oplevelse er jeg sikker på
  tak for det.
  god Dag til alle på Gaarden og i og omkring Skivholme

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: