Svampe. Flotte, men hårde for tænderne.

I ferien fik jeg lidt tid til at lege med beton ude i den gamle stald, hvor jeg har mit tapetsererbord til al den slags pladskrævende hobbyvirksomhed. Nu har jeg været rundt i haven og anbringe herlighederne hist og her.

Tre svampe. Helårssvampe. Støbt i ymerskåle foret med henholdvis husholdningsfilm og bobleplast.

Billede1

Jeg har sat dem i et lille mørkt hjørne midt i vincaerne mellem en lille, langsomtvoksende kristtorn og en stor ædelcypres. De lyser op der og fremhæver både det grønne og sig selv.

Billede4

Jeg lavede også et par ret vellykkede forsøg med at støbe over blade fra kæmpestenbræk. Gode som smågaver med ‘noget’ i.

Billede5

Og et par trædefliser til bedene støbt i en kageform fra Søstrene Grene.

Billede7

Nu tror jeg ikke, jeg vil lave flere af de små betonting foreløbig. For hele haven skal jo ikke plastres til med betondimser, og måske begynder folk efterhånden at ønske sig andet end betongaver fra mig? Det er noget med at stoppe, mens legen er god.

En gang vil jeg forsøge mig med at lave et plantetrug – et af de større til bedet ved siden af baggangen. Men for nu tror jeg, betonlegen er ved at være slut – jeg skal bare lige bruge den sidste halve pose op…

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Svampe. Flotte, men hårde for tænderne.”

 1. Nøj hvor er det nogle fine ting du har kreeret! God ide med den trædeflise.
  Nu må jeg altså tage mig sammen og komme i gang med betonstøbning 🙂

  Like

 2. Hold da op, hvor er du opfindsom. Rigtig flotte ting du har fået ud af din kreativitet.
  Hilsen Karen

  Like

  1. Tak, Karen. Ja, det er sjovt at se på tingene med andre øjne – pludselig ser man former, man ikke så før, og så må man jo lige røre en klat beton sammen og se, hvad der sker 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: