Høst

Så er hveden høstet hos os. En stor gul bunke på omkring 50 tons ligger og venter på Danish Agro bilen. Det må godt lige vente med at regne, til hveden er hentet. Nu har det ikke regnet her i ugevis, så der kan godt gå en dag mere.

Billede4

I år var jeg slet ikke med deroppe på den store mark. Efter nogle dage med en B&B fuld af franskmænd var der en del, der skulle ordnes og gøres rent derovre. (Hvordan får man ris i sengen og på gulvet i gangen, når man har en stor fin spisestue til rådighed???)

Selv havde vi haft familiebesøg – hyggeligt som altid – men også der var der 5 sæt sengetøj, der skulle vaskes. Det blev til ni sæt i alt i går, plus det løse – og senge og dyner og puder, der skulle ryddes op og bæres på plads, et tørt drivhus, der skulle vandes m.m.m.

Bondemanden kom derfor til at undvære mig som ivrig fotograf af høsten. Bortset lige fra de billeder jeg tog herhjemme fra haven. For høsten er jo spændende, og lidt kunne jeg da følge med fra sidelinjen – med telelinsen.

Billede1

Bare så jeg vidste, hvor langt de var kommet…

Billede2

I dag er der ro på. Jeg drysser lidt – vasker håndklæder og stryger duge og dækkeservietter. Nogle stoffer er så dejlige at stryge – man drukner i mønstre og blomster – helt meditativt.

Billede3

I eftermiddag planlægger vi en sindsoprivende, spændende tur på Losseren. Nåh nej, Genbrugspladsen. Nåh nej, Værdiparken. Det bliver da også finere og finere med det skrald.

Og så står weekenden for døren. Den sidste weekend i ferien. Hvor blev de af de tre uger?

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Høst”

 1. En bondemand har altid travlt, ligeledes bondekonen, dejligt vi ikke keder os :-). Kogte ris i sengen….. Og så hos franskmænd, ja jeg ved ikke hvad de lavede, men ris og franskmænd syntes jeg ligesom ikke, der hører sammen, lige før jeg ser billeder…. Nej nej, det gør jeg ikke, de skulle have henvendt sig på losseren, nej genbrugspladsen, nej nej værdiparken! Ja jeg ved ikke hvad der er værst, franskmænd eller det offentlige snobberi 😉

  Like

  1. Uha – pas på med de billeder 😀 De gør det svært at holde masken… Franskmændene havde en datter, der havde ondt i maven, og de kom med en pose ris og spurgte, om jeg ville koge lidt til hende. Bare halvdelen af posen… hmmm… det giver en hel gryde kogte ris. Jeg tror, de allesammen har spist ris med et eller andet, de har haft med. Men det kunne de jo gøre i stuen, ikke?
   For mig er der ingen tvivl. Offentligs snobberi er værst 😀 Værdipladsen… det er ligesom de der afholdseder som ‘for sytten’ eller ‘det lille hus’ 😀

   Like

 2. Vi fik også høstet i går – og alt er kørt til foderstofen… Så det er dejligt… Nu vil min have gerne have lidt vand….
  God høst til jer….

  Like

 3. Mojn.Ja så har fru engell en brugt Ferie billigt til salgkan jeg forstå 8-),men når du gå ind i dig selv så har du fået noget ud afdin Ferie alligevel,Fyldt B&B med umulige Frøædere eller ej.
  GO`Weekend til folk og fæ i Skivholme

  Like

  1. Det har da været en dejlig ferie, og jeg har nået en masse af det, jeg gerne ville. Har fået plukket bærrene, lavet sjove ting i haven, leget med beton og besøgt Fru Pedersens Have. Ingen brok herfra 🙂

   Like

 4. Var det mon bryllupsnatten, der var henlagt til B&B’en?
  Hermed et hip til dine private, overnattende gæster: Ankommer man i bil, er der altid mindst plads til sengelinned og badehåndklæde til hver person.
  Jeg har i over tredive år haft alt til mit natteleje + badehåndklæde med hjemmefra. Det mener jeg hører med til at være en betænksom gæst – og jeg kan selv godt lide betænksomme gæster …

  Like

  1. Jo, men en hel familie inkl. en på halvandet, der kommer med toget og har barnevogn og al babyhabengutet med har ikke plads til den slags, og det er helt ok.

   Det var ikke bryllupsnat – for det var kogte ris 😀

   Like

Der er lukket for kommentarer.