Det sted, vi kalder Østrig

Vil du med til Østrig? Ja, Østrig ligger normalt omkring 1000 km sydpå. Men lige overfor vores hus – på den anden side af vejen, cirka 7 meter mod nord, ligger Østrig også. Det er det, vi kalder den mark, hvor rådyrene og alle de andre dyr holder til på de høje knotter – de knotter, man ikke kan køre traktor på.

Billede1

Vender man sig om, kan man se ned på vores hus. Det bliver pludselig helt lille at se på, som det putter sig der mellem de høje træer.

Billede6

I hegnet vokser der vilde blomster. Lige nu er det mest Gul Okseøje.

Billede3

De lyser som små sole.

Billede4

Enkelte steder er der også Kornblomst.

Billede2

Og kigger man op, ser man de store vidder folde sig ud.

Billede5

Vi er knap 100 meter over havets overflade her og kan se langt. De disede skove i det fjerne ligger helt nede på den anden side af Aarhus. Det er isen, der har dannet landskabet under den seneste istid. Det var vældige kræfter. Men slutresultatet blev ret pænt, må man sige, og her har da også boet mennesker i tusinder af år, som Borum Eshøjs gravhøje vidner om.

Billede7

Vores Østrig er, ligesom det andet Østrig dernede sydpå, et smukt sted i stort og småt.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Det sted, vi kalder Østrig”

  1. Landskabet er meget smukt her i Østjylland – det er det også hos jer, bare på en anden måde med højt, højt til himmelen. Vi har 30 tønder land af det kønneste heromkring, synes jeg 🙂

   Like

 1. Hvor bor I dog et smukt og stemningsfuldt sted, Karen.
  Af én eller anden mærkelig grund skal mange mennesker absolut til udlandet, før de kan se det smukke i naturen. Om jeg forstår, at de kan lukke øjnene for vores eget smukke land.

  Like

  1. Elsebeth sådan harvi detikke vi kan sagtens nyde vore pragtfulde danske Natur.vibor på
   Sydsjælland med den det skønneste kuperede Landskab og tre Søer ligeomhjørnet,ogSommerferien holdes i Sommerhus oppe i nærheden af Sjællands Odde et helt andet område,også meget kuperet men på en helt anden måde Danmark er smukt. og kan man ikke se det så er man på en måde fattigt.

   Like

  2. Der er dejligt her, og jeg elsker det hele. Men jeg kan nu også godt lide at komme lidt ud for at få ny inspiration og gode ideer. Men ikke i den lyse sommertid – der vil jeg helst være lige her 🙂

   Like

 2. Et skønt skønt sted, hvis du og jeg blev lukket inde på anden etage i et boligbyggeri, så ville vi vist visne ret hurtigt. Her hvor vi bor bor, vil jeg leve og dø, det er ihvertfald udgangspunktet, kan ikke forstille mig andet. OG HVIS jeg engang må flytte, så tager jeg det derfra, gider ikke at tænke på det, nyder nuet, er sikker på at du gør det samme 🙂

  Like

  1. Helt klart, Margit 🙂 Vi ved jo godt, at vi ikke kan holde alt det her eller har råd tid til det, når vi bliver gamle, så der er en Plan B – at afhænde marker og køer og fokusere på haven og huset. Det kan vi klare, til vi ikke kan tygge smør. For vi kunne heller ikke holde ud at blive spærret inde.

   Like

 3. så sandeligt et smukt sted,vi har sibirien lige i nærheden og det lever helt op til sit navn beplantningen er lige så sparsommeligt som på den store tundra og i de strenge vintre vi har haft de seneste år så er navnet endnu mere berettiget der er i alle lande steder man kalder et navn der der tilhører et andet Land eller et andet Kontinent. i Nordtyskland ved Plönersøerne er der en strand der hedder Kalifornen
  Go´Fredagsdag

  Like

Der er lukket for kommentarer.