En flok køer rejser ud i verden

Nogle af vores køer er taget til Tyskland. Ikke for at købe billigt hø med tysk moms, men solgt til levebrug, som det hedder, for at blive stammødre til en ny besætning af naturplejere syd for grænsen.

Billede8

Klokken 7 kom vognmanden efter dem med en stor, ren lastbil med frisk savsmuld i bunden. Vi hjalp med at få dem om bord på lastbilen, gav dem et farvelklap og overdrog deres stamtavler, dyrlægeattester og rejsepas – for sådan nogle skal køer også have – dog uden klovaftryk.

Billede1

I det hele taget er eksport af levende dyr ikke noget, man pjatter med. Først skal de dyrlægekontrolleres hjemme. Så bliver de kørt til en eksportstald, hvor de bliver undersøgt igen. Og til sidst bliver de også undersøgt ved ankomsten.

Nu er vi officielt en del af den danske landbrugseksport. En eksport, der beløber sig til over 60 mia. kr. om året i alt. Ret betydningsfuldt for hele landets økonomi. Det kan man da godt være lidt stolt over at være med i.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og vi ved, vi har sendt gode, sunde og raske dyr ud på en tryg færd til deres nye hjem. Gad vide, hvor lang tid, der går, før de forstår ordet ‘godbid’ på tysk? Og mon græsset virkelig er grønnere på den anden side af grænsen?

Billede3

Måske sender de et postkort.

God mandag

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “En flok køer rejser ud i verden”

 1. Åh, din stakkel Hansi – det ville jeg kalde et øgenavn – og ikke et kælenavn. Jeg kender en kvinde på 70+, som er helt vild med ham. Og jeg har kun hørt om ham fra hende!
  Det er heller ikke helt billigt at være vegetar i Sverige. Til hjemrejsen købte jeg en blandet salat, mest iceberg og revne gulerødder, 288 g kostede 41,76 kr. Jeg følte mig absolut ikke som én, der havde snydt forretningen, da jeg gik ud ad døren …

  Like

  1. det er lige som i Magsin du Nord der betaler du Salat pr gram din tallerken bliver vejet før du fylder karnikkefutter på og efter,.og så må man snyde med dressingen og komme den på bagetter 😎

   Like

 2. Kunne I ikke have hævet prisen ved at tilbyde at skikke et par elverpiger med – dem kommer de da til at savne. Skal de så også have nye “ørehængere” – og her tænker jeg ikke på ham, jeg lidt frækt kalder “Hinterher”, aka Hinterseer?
  Jeg er lige kommet hjem fra den svenske skærgård, hvor oksesteg kostede 365 kr. pr kg – som min søn sagde, “Det er lige til at blive vegetar af!”

  Like

  1. Det var mange penge – men den svenske skærgård er vel med Skagen priser her i ferietiden. Jeg mener ikke, køerne skal have nye mærker – de er vist EU kompatible – og de svarer jo til deres pas. Men jeg vil slet ikke udelukke, at et par af elverpigerne tog med som blind passager 🙂

   Like

  2. Mojn Fru Elsebeth,Ja jeg bliver også kaldt Hansi Hinterseer af mine tidligere Arbejdskollegaer,men Fru Hansi har det lige sm jeg han er en klam skid at se på.så hellere Conchita Wurst.såååååå deeeee.og de Svensker er sgu da it for klug er deres La Mucca stege belagt med14 Karat Guld???? det er jo priser ligesom hos SlagteFriis i Changtofte
   hvisik det koster en vis sum så er de ik noget ved de er Tossiie de der Changtofter

   Like

 3. Mojn.ER det ikke lidt vemodigt aat sige farvel til de små sorte drøvtyggere???for man kan jo ikke sige på gensyn,med mindre man tager til Schleswig Holstein for at se om de trives godt
  Go´Mandagsdag

  Like

  1. Selvfølgelig er det lidt vemodigt. Men vi har jo stadig en hel del af de små sorte tilbage. Vi kan ikke bare ‘samle til huse’, for de skal jo også have nok græs. Med den tørke, vi har haft – og har lige nu – vokser græsset ikke nok… Men vi har sørget for, at de kommer til gode hjem 🙂

   Like

   1. skal dømme efter de Enge vi kører forbi pågennemrejse i Schleswig Holstein hvor Køer går påGræs,så må det være et Slaraffenlandfo de småLa Mucca¨er. Mage til Mengde af Køer på Græs er sjældent set og at i har sørget for 1a Logi for dem er jeg ikke i tvivl om

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: