Porchetta i weberen

Det gode vejr fortsætter, og over Danmark hænger der en sky af stegeos fra millioner af Webere rundt omkring i haverne. NASA siger, at det kan ses fra rummet. Det er ganske vist.

Det gode vejr får i hvert fald mange til at tænde grillen – også vores – så her er en rigtig lørdagsopskrift til den.

En opskrift på Porchetta – en italiensk klassiker.

Billede9

Porchetta er grisesteg på italiensk. En rullesteg med duftende, krydret fyld af krydderurter, løg, hvidløg og citronskal. Stegen er lavet af slaget – ligesom en rullepølse – og den er særligt god i grill, hvor det meste af det overflødige fedt smelter af og efterlader mørt og lækkert kød med den der lidt røgede og letbrændte overflade.God og ikke spor dyr sommer- og gæstemad.

Man skal bruge:
1 svineslag ca. 2 kg.
1 hakket løg
4-5 fed hakket (ikke presset) hvidløg
En håndfuld hakket rosmarin
En håndfuld hakket salvie
Revet skal af en økocitron
Salt og peber

Start med at folde slaget ud og fjerne sener og fedtklumper, hvis der er nogen. Hak løg, hvidløg og krydderurter. Riv citronskallen.

Fordel det hele på kødet.

Billede6

Rul stegen stramt sammen og snør den grundigt.

Billede7

Steg den på grillen, til kernetemperaturen er 65-70 grader. Det tager en times tid.

Billede8

Lad stegen trække i et kvarter til tyve minutter, før du skærer den.

Billede9

Nye kartofler og en tomatsalat passer perfekt til.

Rundt omkring os er vi begyndt at høre de gigantiske mejetærskere brumme og bippe med ‘fuld tank’ alarmerne. Det er vinterbyggen. Tidligt i år, men alt andet i haven har jo også været tidligt i år, så selvfølgelig er markerne det også. Vi har hvede på vores den store kornmark. Der går lidt endnu med hveden – det plejer at passe med, at de er færdige med byggen. Praktisk nok.

God lørdag.

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Porchetta i weberen”

 1. jeg er ikke i Besiddelse af en Weber men Porchetta i Ovn har jeg lavet og det var en Gourmet Kok værdig ,da var kun et aber dabei min Porchetta var med Svær
  Go´Lørdagsdag til Folk og Fæ i Skivholme

  Like

  1. Vores var ikke med svær, for slagteren havde nok regnet med, at vi ville lave rullepølse. Det er var jo et stykke af vores halve gris fra sidste år.

   Også god lørdagsdag til jer på øen.

   Like

   1. Tak Karen.da jeg fortalt slagteren de slag skulle være med Svær svarede han ja men så er kiloprisen jo en helt anden Rullepølseslag er jol lige så dyrt pr Kilo som Ribbensteg,ham kan jeg lide han kunne lige så godt havet taget den dyre Kilopris

    Like

Der er lukket for kommentarer.