Elverpigernes eng blomstrer

Er man elverpige, er der ikke meget tid til at sove i de lyse forsommernætter. Der skal danses, så man bliver helt hul i ryggen, som en af dem mumlede til mig i går aftes sent, da hun hvilede sig lidt med en kop mosekonebryg og kølede de dansevarme fødder i bækkens kolde vand.

Billede9

Orkideer, krybende læbeløs og smørblomster på en baggrund af friskt grønt græs danner dansegulvet.

Billede6

Billede7

Festkjolerne er lavet af de vilde skærmplanters kniplinger.

Billede8

Og musikken? Den leveres selvfølgelig af nattergalen, der utrætteligt triller, knebrer, fløjter og triller igen hele den lange, lyse nat fra sit træ ved bækken.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

15 kommentarer til “Elverpigernes eng blomstrer”

 1. Hvor er du altså god til at skrive…. det beundre jeg sig for i alle dine indlæg-….
  Smukke billeder og smukke ord… !

  Like

 2. Tak Karen! Og så siger man, at himmelen ikke findes på jorden! Det gør den jo – for mange år siden var jeg på nattergale-tur. Jeg stod så tæt på den undselige brune fugl, at jeg kunne se den ned i halsen, mens den praktiserede sine lokkende 12 stemmer. Fortryllende – jeg kan godt forstå, det virker. Men den stopper, så snart hunnen er i reden, den udspekulerede rad. Den synger ikke ungerne til ro!

  Like

 3. Ja karen i borsmukt der hvor Dalsgaarden ligger .Ingen Tvivl omdet,og at Elverpigerne danser omkring dig kan du jo sagtens få mig til at tro..N år man ser Ringenes herre og Hobitten med de smukke men også farlige Elverpiger ja så er man da endnu mindre i Tvivl 😎 eller er man?????
  hav en skønherlig Mandagsdag,og så ses vi om tre Uger……

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: