Mosekonebryg

Så kom regnen. Blomster og græs har lykkeligt slubret dråberne i sig. Efter de havde vandet hos os, drog de sorte skyer videre for at vande andre marker og haver. Og da var der en gammel kone, der fik travlt nede i engen. Mosekonen. Det var nemlig det helt rigtige tidspunkt til at sætte endnu en gryde over af den for elverpiger så livgivende midsommerdrik: Mosekonebryg.

Billede4

Vi andre pusler med tanken om at få sat en gryde hyldeblomstsaft over – men Mosekonen holder sig til sit traditionelle bryg, som laves allerbedst af regndamp efter en tør tid. Lige præcist hvor, hendes gryde står, kan være svært at sige. Men et sted bag træerne – lige ude af syne – er det vist. Dampen fra gryden bølger op mellem træerne.

Billede1

Solsorten synger godnat, og nattergalens første aftentriller begynder at lyde fra træerne ved bækken. Alt drypper.

Billede3

De etårige vender det smukke syn ryggen og stimler sammen. Det er nu, hvad etårige gør. Stimler sammen. Og vi giver dem et par håndfulde af græsset fra vores side af hegnet, der er fuldstændigt det samme som det på deres side. Det er bare så meget sjovere at få det serveret.

Billede2

Her til morgen regner det igen. I eftermiddag skulle det klare op og give dejligt vejr til Pinse. Så lad det bare regne nu i formiddag.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Mosekonebryg”

Der er lukket for kommentarer.