Gi’ en hånd

Det her bliver det sidste om beton i denne omgang – men det skal lige med. For det var faktisk en rigtig god ide.

Billede1

Hænder. Nænsomme hænder, der holder om en lille blomst.

De er støbt i de der tynde gummihandsker, man bruger til alt muligt, man ikke vil røre ved – blandt andet beton, der ætser huden, hvis man roder i det med bare fingre.

Man skal bruge to handsker. Prik hul i fingerspidserne med en nål, så luften kan komme ud. Smør dem grundigt indeni med madolie. Fyld op med beton – forsigtigt. Arranger hænderne i en skål med vådt sand, der kan presses i facon. Klip et par små huller, der hvor hænderne skal hænge sammen, når de ligger rigtigt. Så flyder betonen sammen der og holder hænderne sammen.

Billede2

Vent i fire lange, lange dage. Lirk hænderne ud af skålen, og fjern gummihandskerne. Det er lidt besværligt og tager lidt tid – især der hvor fingrene hænger sammen – men det går.

Billede3

Det er ikke Thorvaldsen eller Michelangelo – men de er søde til en lille samling husløg i haven – og en lidt sjov ide er det da, ikke?

Billede1

Nå – jeg skal lige ned og røre en balje beton mere. Man kan altid bruge en ekstra hånd.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

18 kommentarer til “Gi’ en hånd”

 1. Det er nogle vildt flotte og kreative ting du har støbt Karen!. Jeg er endnu ikke kommet i gang med støberiet, men har lyst til at starte med det sammen, når jeg ser dine ting. Jeg tror manden skal en tur i byggemarked i denne weekend 😉

  Like

  1. Tak 🙂 God ide at sende manden i byggemarked – det kan de jo så godt lide sådan nogen. Husk også at have madolie på lager til at smøre forme med – og handsker. God fornøjelse – du lægger vel billeder af resultaterne på bloggen?

   Like

 2. Karen, ramsløgene “bladrer”, så jeg er snart klar med en ny leverance til køkkenet. Får jeg en god idé, er den din – mit give-gen er bedre udviklet end mit købe-gen!
  Meen, du kunne da have en fin lille samling af (hjemmelavede) planter, efeu, aurikler osv., der egner sig sammen med figurerne, stående i din butik. Der er jo også figurer, der egner sig at have en plante på hovedet – i stedet for en fjer i hatten – f.eks.ville den lille fine guldregneplante (navn?) være bedårende!
  Hvad med mindre fuglebade med et efeublad på kanten. Mine solsorter og duer blive så irriterede, når jeg lægger en fin blomst i fuglebadet; med en hidsig bevægelse bliver de verfet ud over kanten. Jeg elsker mit pindsvin, og sådan et kunne også være sødt i plænen eller på stien.

  Like

 3. Nu kommer der skred i det! Med Mette og Hansi – inden længe kører det 🙂
  Det med bollerne er en god idé. Hele vejen hjem fra USA sidder jeg hver gang og glæder mig til at hive boller, rugbrød og en leverpostej op af fryseren; en time – og huset er beboet igen.

  Like

 4. Karen, et par Hænder vil jeg sælge for minimum 1oo kroner og det samme gælder koglerne.beton vand engangshandsker og din tid taget i betragting er det tihvertifald ikke for meget efeu/vedbend bladene vil jeg sælge for 35 kr stykket og tre for ethundrede.støbeformen holder jo heller ikke evigt og hvis du anskaffer flere støbeformene kan du fremstille flere af gangen
  Ham den ikke så tvivlende hvad prissætning angår

  Like

 5. Lige præcis et par beton-hænder ville få mig til at vakle i min tro på, at jeg aldrig ville købe en beton-ting i din B&B-butik. Dem kan jeg helt klart se formålet med.
  Mette
  (et skriftligt tilbud om 4 frosne, hjemmebagte boller til en 20’er, som man altid mangler, når man kommer hjem fra ferie, kunne også godt friste mig ;o)…)

  Like

   1. 🙂 Ja, jeg skal da vist ikke være økonomichef, det må vi overlade til Hansi for at du får overskud 🙂
    men når vi nu er i gang, så vil engle nok også sælge om sommeren, hvis de er små (min nevø ku godt bruge en ny på sit gravsted…)

    Like

   2. Uha – nevø og gravsted er ikke gode ord i samme sætning, når man tænker på tidslinien. Men udover det er jeg virkelig glad for din gode ide, og den bliver implementeret fra weekenden 🙂

    Like

  1. Elsebeth,auch richtig.men jeg har set eksempler på mange års øvelse og det ligner stadig noget et barn i børnehaven kunn havet gjort bedre.

   Like

 6. Mojn.Mon ikke Michelangelo eller Thorvaldsen er startet i det små engang,es ist noch kein Meister vom Himmel gefallen’
  pynte det gør de tihvertifald

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: