Shepherd’s pie

Shepherd’s pie – fårehyrdens postej – er en af de gamle engelske retter, der varmer krop og sjæl. Den består af en krydret kødsovs under et låg af bagt kartoffelmos. Varm, krydret, og lækker. Egentlig skulle den nok laves med hakket lam, men den er mindst lige så god med hakket okse.

Billede1

Til et stort fad skal man bruge:
500 g hakket oksekød
1 stort hakket løg
3 groftrevne gulerødder
1 lille dåse koncentreret tomatpure
1 tsk karry
3-5 stænk engelsk sovs – Worcestershire Sauce
1 tsk finthakkede rosmarinnåle
1 kvist timian
Vand, salt og peber
Ultratynde skiver smør

Brun kødet sammen med løgene. Tilsæt resten og hæld lidt vand ved, så det ikke koger tørt. Lad kødsovsen koge i 20 minutter – smag til med salt og peber.

Lav kartoffelmos af 1 kg kartofler.

Hæld kødsovsen i et ovnfast fad, fordel kartoffelmosen over, læg nogle ultratynde skiver smør hist og her på kartoffelmosen og sæt fadet i ovnen på 200 grader, til mosen er gylden, og kødsovsen bobler i kanten.

Retten kan forberedes i god tid, så den kun lige skal i ovnen og bages igennem.

Lige det man har brug for, når man har været længe ude på havearbejde og revet, klippet, løftet og gravet. For så varmt er det altså heller ikke endnu, og når man kommer ind sidst på dagen – når man ikke rigtig kan se mere – er man træt, kold og SULTEN.

Da sulten var stillet, og køkkenet var ryddet op, blev det tid til at hvile på veludført gerning og synke dybt, dybt ned i en bog. Aahhh…

Billede2

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Shepherd’s pie”

 1. Ja det er nu ikke så ringe med sådan en shepherd´s pie men jeg synes nu også at det skulle være lammekød,lige såvel som jeg synes at irish stew skal laves med lam men det fleste opskrifter siger gris.
  men i mangel af bedre så dutter gris og la mucca vel også

  Like

  1. Lammekød kan være lidt svært at få fat i, hvis det skal være en ordentlig kvalitet. Tit er det hakkede så fedt, at de svømmer, og det dufter ringe. Men har man en god lammepusher, er det en helt anden sag 🙂

   Like

   1. vi er i den heldige situation at 3 km herfra ligger der en god lammepusher.og har de ikke mere hakket lam så ligger der indenfor en radius af 2okm flere lammepusher så hvad det angår så er vi priviligeret og i nød så kunne man jo hakke noget bov eller så selv

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: