Vilde benløse fugle

Rådyrene har gået på marken og spist hvede hele dagen, og Bondemanden sagde med en glubsk mine, at sådan en fyr kunne han godt spise lige nu. En hel. Selv.

Rådyrene er fredede på den her årstid, så de slap med skrækken. I stedet for gik det ud over en pakke okseyderlår fra fryseren. Skåret i skiver til benløse fugle. Der skulle rigtig herremad på bordet, kunne jeg jo godt høre. De benløse fugle blev tilberedt som vildt for at holde stilen, og det var bestemt ikke nogen dårlig ide.

Billede2

Til vilde benløse fugle skal man bruge:

700 gram okseyderlår i skiver
1/2 pakke bacon
1 løg
10 let gokkede enebær
2-3 spsk ribsgele
1-2 spsk blå ost
1,5 dl fløde
Smør til bruning
Salt og peber
Vand
Evt. lidt maizena og et dryp sovsekulør

Bank kødstykkerne, drys med lidt salt og peber og rul dem sammen om 1/2 stykke bacon og lidt hakket løg. Sæt en tandstikker i, så de ikke går op under tilberedningen.

Billede1

Gok enebærrene let i  morteren, så de revner, og brun rullerne med enebær i smør i en gryde. Hæld vand over, så det lige dækker, og lad kødet simre i en time til halvanden. Fisk rullerne op, når de er møre. Put fløde, blå ost og gele i sovsen, lad det koge godt igennem og smag til. Jævn eventuelt  med lidt Maizena og giv sovsen en dråbe kulør, hvis den er for bleg. Læg rullerne tilbage i sovsen og lad dem varme godt igennem.

Vi lavede kartoffelmos med kål og revet citronskal til.

Billede3

Et rigtigt herremåltid, der gjorde det nemt at småsove til endnu en genudsendelse af Barnaby. Indbegrebet af en hyggelig, stille lørdag aften, hvor batterierne blev ladet op til endnu en aktiv dag.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Vilde benløse fugle”

  1. UHA – Det lyder bestemt som en perfekt aften 🙂
    Måske lige tilsat en hund i sofahjørnet eller en kat på maven ❤
    Hvis man absolut skal pille i noget – eller måske glemte du bare lige at nævne det 😉

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: