Halvmånevejr

Billede1

Når det er fuldmåne, er vejret som oftest klart. Halvmånevejr er mere uforudsigeligt. I dag stormer og regner det, det er 6 graders varme, og pillefyret kæmper for at følge med blæstens afkøling af bygningerne. I går – i går var det smukt. Klar sol og frostluft. Minus 9 om morgenen. Stille. Fyret havde en let dag.

Her er et par billeder fra i går morges til at sætte humøret i vejret – for den slags vejr kommer helt sikkert igen. Hellere før end siden, ikke?

Billede2

Sol på vildrosehegnet og sol i en frossen eng.

Billede3

I dag må vi skutte os lidt – og måske tænke på at få julekasserne ned fra loftet.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Halvmånevejr”

 1. Ja, vi kan sagtens blive enige – dog ikke med Theilgaard. Knap så overbevist er jeg om udsagnet, “Når solen går ned i en sæk, står den op i en bæk!”

  Like

  1. Nej, der er da også mange vejrprofetier, der ikke passer spor. Den med fuldmånen holder som regel. Der er også nogle, der siger, at når dyrene får tyk vinterpels, bliver det en hård vinter. Men sandheden er nok, at de altid får tyk vinterpels, og man først lægger mærke til det, når det ER en hård vinter. Retrospektiv logik 🙂

   Like

 2. Hej Karen. Vi har gjort de samme iagttagelser omkring fuldmåne, men jeg har hørt Jesper Theilgaard skyde den påstand ned. Det kan være han mangler et videnskabligt bevis.
  Mange hilsner,
  Hanna

  Like

Der er lukket for kommentarer.