Jordbærsyltetøj – med ribs

Sommerferie og jordbær hænger uløseligt sammen. Jordbær, man plukker hist og her og spiser lige fra planten, og jordbær med mælk og et lille drys sukker, så de kan knase. Og kompot af resterne. Man kan også få jordbær med champagne, drinks med jordbær, salat med jordbær og balsamico og selvfølgelig jordbærsyltetøj.

Billede1

Denne udgave af jordbærsyltetøjet er med ribs. Ribsene giver lige den syrlighed, man ellers godt kan savne i jordbærmarmelade.

Man skal bruge:
1 kg jordbær
500 g ribs
750 g sukker
Evt. rød melatin, hvis man vil have en lidt fastere konsistens
og Atamon (eller vodka) til at skylle glassene i

Bring bærrene langsomt i kog, så de safter. Der skal ikke vand i – saften er nok. Lad dem koge stille i 5 minutter, tilsæt sukkeret, bring i kog igen og lad det koge godt igennem. Det er nu, du skal tilsætte rød melatin, hvis du bruger det.

Hæld marmeladen på helt rene glas – skyllet i Atamon eller vodka – og luk for dem med det samme.

Billede2

I B&B’ens hovedsæson bliver der brugt meget syltetøj hos os – rigtig meget. Cirka et glas om dagen. Det er syv glas syltetøj om ugen, så der bliver lavet store portioner. Jeg har altid bær fra haven i fryseren, så hvis du undrer dig over, at ribs og jordbær er syltet sammen, når de ikke modner på samme tid, er det såmænd bare, fordi begge dele ligger på lager i fryseren. Det var også sådan, jeg fik ideen, og den var rigtig god.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Jordbærsyltetøj – med ribs”

 1. Yep marmelade syltetøj i det hele taget alt hjemmelavet er godt,for det at det er lavet med kærlighed og ikke med ussel mammon for øje,ville ønske at jeg havde masser af bærbuske i stedet for de få som der er plads til i haven så lavede jeg også masser af marmelade selv.glæder mig til sept hvor jeg kan plukke gratis brommelsbærn og lave marmelade og likør af dem.og sæææælfoli mirabeller som der er masser af
  ønsker en go`ugedelingsdag

  Like

   1. så var vi godt nok heldige.3oo mtr herfra er der to kæææææmpe mirabelletræer,og de var smækfyldte med de dejligste Mirabeller sidste år og havde jeg en lift så kunne jeg plukke sikkert hundrede kilo fra hvert træ.å dæ æ it Løøwn.

    Like

 2. Ja, det hjemmelavede er bedst. Jeg havde lavet jordbær- og rabarbermarmelade til tvillingerne og ham på 14 år fik de sædvanlige to glas med “Mormors hindbærgele”, og det er stadig kun hans bedste venner, der får lov til at smage. Det kommer jo fra “Mormor, far far away!”, som små siger. Karen, vi er ikke mange tilbage, der ved, at det hedder “hist og her” og ikke “hist og pist”. “Pist” er den lyd, man bruger for at påkalde sig en andens opmærksomhed, eller i “pist væk”.

  Like

  1. Hehe – jeg kom til at tænke på, hvor gammel vendingen ‘hist og pist’ er – og den er kendt som ‘frisk’ sprogbrug siden 1954. Der var der ikke tænkt på mig endnu, så man må nok sige, at det er et valg af sprogstil, man gør, når man bruger enten det ene eller det andet 🙂 Ligesom det er stilvalg, om man er til atamon eller ej 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: