Thailandske kyllingeoverlår

Sommerfrisk og spicy mad. Kyllingen er krydret, sød og stærk, og risene er basmati – aromatiske og lette som en sommersky på en god dag.

Billede4

Jeg har set mange opskrifter på thaikylling, hvor kyllingen skal koges, før den smøres med en krydderiblanding og brunes i ovnen. Umiddelbart syntes jeg, det var en noget besværlig måde at lave kylling på – men så kom sparehjernen frem: kogt kylling er lig med basissuppe i fryseren – en ekstra middag for næsten de samme penge. Så virkede det alligevel ikke så besværligt.  Og kyllingen blev mør og lækker.

Man skal bruge:

4 kyllingeoverlår
1 liter vand
1 gulerod – skrællet og skåret i grove stykker
Et skive selleri – skrællet og skåret i grove stykker – eller 1 stor stængel bladselleri
1 løg – pillet og skåret i kvarte

Kog kyllingelårene i en halv times tid, til de er møre, men ikke så møre, at kødet falder fra benene. Tag kyllingestykkerne op og si suppen. Lad suppen køle af og frys den i egnede beholdere til en anden god gang.

Billede5

Brug blender/minihakker til at lave en marinade til kyllingen bestående af:

1 lille løg
4 fed hvidløg
1 spsk frisk ingefær
1 frisk chili – eller 1 tsk sambal oelek
1 spsk brunt sukker (eller palmesukker, hvis man ligger inde med det)
1 bundt frisk koriander (gem noget til agurkesalaten)
Saften fra 1 lime
1 tsk gurkemeje
1 tsk salt
Eventuelt lidt vand

Blend det hele og smør de kogte kyllingestykker godt ind i marinaden.

Billede3

Grill dem i ovnen, til overfladen er brun og sprød, og spis dem med ris og en frisk salat til.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Thailandske kyllingeoverlår”

 1. Det var netop det, jeg tænkte på, da jeg skrev kommentaren – foruden at den jo ikke kun kan bruges til madlavning. Jeg er dog ikke helt klar over, om det ER af sparehensyn, når jeg får gode idéer. Selvom min søn er 48 år, kommer han stadigvæk med “noget” og siger, “Mor, jeg håber, du kan redde det her!”, hvor andre siger “at du gider gøre det!” Måske har det ikke noget at gøre med hvor meget, man har, MEN med ens indstilling til livet, og at man vil have mest muligt ud af det, man har, og ikke vil pjokke det væk.

  Like

 2. Fin ret og – længe leve sparehjernen – den er vi mange, der har stor glæde af!

  Like

  1. Ja Elsebeth, midlerne er jo ikke ubegrænsede, så sparehjernen er en forudsætning for god mad hver dag 🙂 Og det er helt fint, for man skal jo ikke spare på brugen af hjernen vel? Den bliver jo ikke slidt op at at blive brugt – tværtimod.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: