Elverpigernes Eng II

Husker I Elverpigernes Eng? Indelukket i bunden af engen mellem bækken og skoven, som køerne afgræsser i den sidste del af sommeren, og der hvor elverpigerne danser ved midsommer?

Nu er den klar til ballet. Den grundige afgræsning i eftersommeren har efterladt engen i fineste stand.

Billede1

Græsset er et blødt tæppe, der køler de varme elverpigefødder, og det er smykket med de skønneste juveler, en elverpige ved: lilla gøgeurt og gule ranunkler.

Billede3

De smukke, smukke gøgeurt.

Billede4

Gule engkabbelejer, de blå vilde krybende læbeløs, løvefod og mange andre smukke, vilde planter.

Hvis dansen giver tørst, kan den slukkes i bækkens klare vand – kildevand fra de mange væld.

Billede5

Det er slet, slet ikke så skidt at være elverpige i Skivholme.

Billede6

Det er heller ikke så skidt at være hund i Skivholme. Eller menneske for den sags skyld.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Elverpigernes Eng II”

  1. Tak, dejlige Karen! Engkabbelejer var blandt min barndoms yndlingsblomster, og jeg cyklede fem-seks kilometer til mit hemmelige sted for at kunne plukke en smuk buket til min mor. De smukke gøgeurt kan I jo takke køerne for! I går aftes satte jeg mig med lille Emma og fortalte og viste hende billeder af Karen og hendes bondemand og alle deres dejlige dyr. Hun syntes, det var sådan et sødt navn, I havde givet Heldig, og at din mand havde en stor og fin traktor. Hun kunne godt se af billederne, at du måtte være meget god til at bage og lave mad; hun var meget interesseret i alle dine fine blomster i haven.
    Hils elverpigerne fra mig og sig, at jeg kommer og kigger til dem og dig en skønne dag 🙂

    Like

    1. Hvor er du sød – jeg bliver helt rørt. Jeg ved jo også, at du har et særligt blødt punkt for engen – det er også et vidunderligt sted. Men det er nok ikke nogen ny kærlighed, når du cyklede ud efter engkabbelejer til din mor allerede for mange år siden. Jeg lover at hilse Elverpigerne, hvis jeg ser dem – ellers ser de jo nok mig. Og du skal være velkommen – med eller uden barnebarn. Bondemanden er kendt for godt at ville give en tur i traktoren 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: