Svinekam med kirsebær

I England fik vi en gang stegt ungand i en sovs af friske kirsebær – og vi ved jo fra julemaden, at det, der passer til and, også passer til gris. Til jul er det rødkålen, men til en sommersteg er kirsebær en rigtig god ide.

Hvis du har lyst til at prøve sådan en sommersteg, skal du bruge:
1 stykke svinekam på ca. 1 kilo
250 g friske kirsebær i kvarte og uden sten
Salt, peber
1 dl portvin + lidt ekstra til sovsen
1-2 dl vand
Lidt maizena til at jævne sovsen

Rids sværen og gnid den godt ind i salt og peber. Hæld portvin og vand ved og sæt den ind i en kold ovn. Sæt ovnen på 175 grader og lad stegen stå ca. halvanden time. Kernetemperaturen skal være lige omkring 68 grader – tag temperatur på stegen i ny og næ efter en god times tid. Tag stegen ud og lad den hvile, mens du laver sovsen. Husk, at du kun skal pakke stegen ind, mens den hviler, og ikke sværen. Så er det nemlig slut med det sprøde.

Hæld stegeskyen over i en lille gryde – skum den af for fedt, hvis det var en tyk lille gris, der var leverandør af stegen. Kog skyen op og smag til – den skal sikkert have en sjat portvin mere – og måske en teskefuld sukker.  Jævn sovsen lidt – og hæld til sidst kirsebærrene i og giv det hele et kort opkog.

Nye kartofler og en sprød salat fra haven er godt tilbehør.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Svinekam med kirsebær”

  1. Go`Mandagsdagsmorgen i Skivholme!
    Jeg siger bare:mumsfilibaba.
    Hav en god start ind i den nye uge

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: