Dressing med sennep og honning – to gode venner

Honey and Mustard dressing som i USA – og har jeg hørt – Australien. En dressing, der kan få salathadere til grædende at omvende sig og så mindeligt bede om en portion mere.

Billede2

Overdrevet? Nix. Det er en dressing, der kan redde en lidt kedsommelig salat fra hukommelsens skraldespand og vække de døsige smagsløg. En opskrift Miraculix ville putte i bogen til hvis  – ja, hvis det utænkelige skulle ske: at trylledrikken slap op.

Man skal bruge:
1 spsk Dijon sennep
1 spsk grov sennep med korn
2 spsk honning – almindelig dansk rapspræget honning er helt fin
2 spsk æbleeddike
4 spsk rapsolie
1 tsk hvidløgspulver (det har de i Lidl)
Groftkværnet peber

Bland honning og sennep. Rør eddiken i, krydr med peber – spar ikke på det – og pisk olien i til sidst. Opskriften er amerikansk inspireret – de ved nemlig noget om dressing til salater derovre.

Den er god til alle slags salater – til salater, der mest er tilbehør, og til salater, der skal udgøre hele måltidet som for eksempel en frokostsalat med restekylling. Bare pøs på.

Vi brugte den til en salat med groftrevet blomkål (lidt godt er der da kommet fra de der stenalderfolk, som efter sigende er vilde med at rive blomkål), frisk krumbøjet agurk i tern, iceberg og en enkelt tomat, der havde ligget og samlet smag i vindueskarmen.

Billede1

Prøv det – du vil helt sikkert ikke blive skuffet.

God Grundlovsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: