Pasta med italiensk skinke, artiskokhjerter og citronfløde

En gang i mellem må det gerne være lidt nemt. Nemt og hurtigt. Som for eksempel den her pastaret. Man køber italiensk skinke og artiskokhjerter, og så laver man lige en hurtig sovs af fløderesterne fra weekendens vildtsovs.

Citronskallen giver en lækker frisk smag – og italiensk mad smager bare af forår – især når der er citronskal i. Jeg mindes med længsel den store pose citroner, vi havde med hjem fra Sicilien sidste år – se DET var citroner.

Billede2

Men mindre kan også gøre det. Faktisk er frosne økocitronskaller, man har gemt i fryseren efter at have brugt saften, en rigtig god og økonomisk ide. De kan sagtens rives, og de smager præcis, som de skal.

Man skal bruge:

1 pk frisk pasta
1,5 dl fløde
1 lille hakket løg
2 fed hakket hvidløg
Revet skal fra en økocitron
Italiensk lufttørret skinke efter lyst, smag og pengepung
Artiskokhjerter (fra dåse eller glas)
Olivenolie til at stege løgene i
Salt og peber
Og – et lille drys fintrevet parmesan – friskrevet

Steg løgene klare sammen med hvidløget. Hæld fløde på, smag til med salt, peber og citronskal. Sådan. Lettere kan det ikke blive.

Skær artiskokhjerterne i mindre stykker og varm dem i sovsen, mens pastaen koger.

Bland den kogte pasta med sovsen, riv skinken i stykker og bland også den i.

Billede1

Så er der serveret. Og godt nok er det bare en hverdag – men sådan en ret fortjener et glas rødvin. Og det gør du sikkert også.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “Pasta med italiensk skinke, artiskokhjerter og citronfløde”

 1. England trækker ikke. Det gør mine tre børnebørn i Montana, USA. Sidst jeg talte med ham tvillingen på fem, sagde han pludselig til min datter, “She is my happy grandma!”

  Like

  1. Og så flyder Hjertet over af Glæde,.ja Familie laaaaangt væk fra Dannevang kan være en Opgave.

   Like

   1. Tak Karen.Ja jeg er ikke den store tilhænger af Slaveriet,Og årelang Køkkentjans giver jo en god Ballast,
    Go Torsdagsdag
    til Skivholme.
    ps,jeg ristede Serranoen et minut på skoldhed Pande.Mumsfilibaba

    Like

 2. Det lyder godt, ikke mindst i betragtning af, at det er for længe siden, jeg har været i Italien – der er nogle, der trækker mig i vestlig retning!

  Like

  1. Elsebeth,så må du invitere piccola Italia hjem til dig.pasta con salsa di crema al limone e prosciutto crudo og chianti classico i glasset eros ramazotti på anlægget eller hvem du foretrækker,og lade the mood komme over dig

   Like

  2. Det er ellers skønt at komme til Italien en gang i mellem. Man kommer hjem med masser af inspiration – både til mad og til meget andet. Hvad er der i vestlig retning, der trækker mere undtagen lige England?

   Like

   1. Fik da lige afprøvet Retten hertil Aften havde ikke Prosciutto diParma,men en Jamón Serrano og almindelige Løg fand jeg ud af jeg heller ikke havde,men Rødløget gjorde Smagsoplevelsen ikke ringere…

    Like

 3. yep.pasta con salsa di crema al limone e prosciutto crudo….belissimo.
  og et glas vino tinta er ikke at foragte,vi kan jo fejre at det er onsdag og at kl.12.oo bliver ugen delt.
  Go`Onsdagsdag til Folk og Fæ på Skivholme
  =D

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: