Champignonsuppe – billigt og godt

Der er meget god mad, der ikke koster en formue. For eksempel champignonsuppe – varmende, velsmagende og velourblød om end en smule grågrumset i farven. Champignon er hvide at se på ovenfra, men lamellerne er mørke, og det giver farve til den beige suppe.

Billede2

Man skal bruge:
250 g champignon
1 hakket løg
2 fed hakket hvidløg
1 drys timian
1 liter suppe
1 dl fløde
1 klat smør til at svitse i
1 spsk soya
Salt og peber

Rens champignonerne og hak dem groft. Hak løg og hvidløg. Smelt smørret i en gryde og svits løg og champignoner på lavt blus, til champignonerne er skrumpet, og løgene er klare. Drys timian på og rod lidt rundt i det.

Hæld suppe på og lad det hele koge i et kvarters tid. Blend grundigt med stavblenderen, tilsæt fløde og en spsk soya, lad suppen koge igennem og smag til med salt og peber.

Billede1

Lettere kan det vist ikke blive. Spis brød til – gerne et af dem med ‘noget’ i – eller ostebrød.

God mandag. Fastelavnsmandag er det. Så hvis der er rester af fastelavnsbollerne, må man gerne spise dem i dag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Champignonsuppe – billigt og godt”

 1. Hvor lyder det som en billig og lækker suppe. jeg elsker nemme supper. jeg tænker at bruge noget fedtfatiig madlavningsfløde istedet for og ostebrød dertil lyder godt.

  Like

  1. Hej Samantha,
   Håber, den kommer til at smage godt 🙂 Jeg er ikke så meget for light produkter. Jeg tænker altid, at de må komme noget andet end fedt i, for at få det til at hænge sammen, og hvad er det så?
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: