Hønsesalat

Rester af stegt kylling er nogle af de allerbedste, man kan have i fryser eller køleskab. Så kan man nemlig lave den klassiske kyllingesalat – den, der hedder hønsesalat, hvis man skulle begå den fejl at købe den færdiglavet. For den smager meget bedre hjemmelavet.

Billede2

Og hvad gemmer der sig i den?

100 g stegt eller kogt kylling i tern
1/2 pakke bacon – stegt sprød og brækket i mindre stykker
Store, friske champignon i tern – så mange, at de fylder det samme som kyllingestykkerne

Dressingen er lavet af lige dele mayo og græsk yoghurt (det var det, jeg havde i huset – creme fraiche eller økoymer dur også), smagt til med salt og peber, et stænk worcestershire sauce og et stænk citron.

Rør dressingen sammen – smag til og bland den med kylling, bacon og champignon. Smager fantastisk godt på rugbrød – eller på grovbrødet med rug, hørfrø og honning. Det er ikke raketvidenskab – men det er lækkert til en weekendfrokost.

Rester af stegt kylling kan pilles af benene, skæres i tern og fryses fladt i en pose – så er ternene hurtige at tø op.

Nu skal Heldig fodres, hunden luftes, og så skal jeg ud med kameraet. Barfrosten hærger haven, men nede ved bækken er der opstået nogle fantastiske isaflejringer – de skal ‘i kassen’.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Hønsesalat”

Der er lukket for kommentarer.