Men ved midsommer mest…

Vi elsker vort land,
men ved midsommer mest,
når hver sky over marken velsignelsen sender,

når af blomster er flest,

og når kvæget i spand
giver rigeligst gave til flittige hænder;


når ikke vi pløjer og harver og tromler,
når koen sin middag i kløveren gumler:

– da går ungdom til dans
på dit bud sankte Hans!
ret som føllet og lammet, der frit over engen sig tumler.

God Sant Hans – og husk at spise en hyldeblomst i aften.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Men ved midsommer mest…”

  1. Hvem monstro fandt ud af tricket med at stikke hånden ned og fingrene i munden på kalvene for at få dem til at drikke. Og dog, de vidste jo, at kalvene skulle have patten i munden, før der kom noget ud!

    Like

    1. Det er såmænd nok gået helt automatisk. Kalven sutter på fingrene, og man fører hånden ned i spanden for at vise den, at det er der, mælken er 🙂 Men det tager sin tid, før de lærer det, og Heldig er stadig glad for en finger i ny og næ!

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: