‘Med på arbejde-kage’ med appelsin og chokolade

Det er godt at have en nem kageopskrift i gemmerne, når man skal have kage med på arbejde. Og det er godt at have en kage, der faktisk smager endnu bedre dagen efter, den er bagt. Så behøver man ikke stå op kl. 5 for at have kage med på arbejde. Det vil de fleste nok påskønne.

Sådan er den her choko-appelsinkage.

Man skal bruge:
300 g mel
250 g sukker
2 tsk natron
2 tsk vanillesukker
4 spsk kakaopulver – det rigtige, ikke det der chokomælkhalløj til børn
100 g smeltet smør
3 dl mælk
1 dl appelsinmarmelade

Bland de tørre ingredienser og tilføj de våde. Rør sammen og hæld over i en form, der er foret med bagepapir. Bag ved 200 i en tre kvarters tid – stik i den med et grillspyd (som før sagt: bedre end en tandstikker – større afstand mellem den varme kage og de bare fingerspidser), og hvis der ikke længere hænger dej ved, er kagen færdig.

Svampet og fuld af smag – en lækker kage til kagedagen.

Man bliver, hvad man spiser, siges det. Hmmm ….. Tja…… Så kan man jo selv vælge, om man vil være en kop bulgursalat eller en lækker kage.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “‘Med på arbejde-kage’ med appelsin og chokolade”

 1. Det ser sku da for lækkert ud, den skal helt sikkert prøves snarest muligt.. 🙂
  Tak for nogle gode råd 🙂

  Like

 2. Uhmm, den ser lækker ud den kage 🙂 Har aldrig tænkt på at appelsinmarmelade kunne bruges i kage, tak for tippet.

  Mange hilsner
  Birthe

  Like

  1. Selv tak 🙂 Når først man har en god grundopskrift, kan man variere den i det uendelige. Jeg bruger tit den her, der er næsten som krydderkagen, og ellers bruger jeg Lone Landmands Coffee Cake opskrift. Den er også god med rabarber i. Køkkenet er en herlig legeplads…

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: