Spicy suppe med søde kartofler, peanuts og rød karry

Sød kartoffelsuppe med peanuts og rød karry

En eksotisk suppe med masser af smag. Søde kartofler, peanuts, rød karrypasta, kokosmælk, ingefær, løg og hvidløg. Det er det, der tilsammen bliver til den her cremede, krydrede og skønt orange suppe. En ‘selvom jeg er mæt, kan jeg altså godt spise en lille smule mere’-suppe.

Halvdelen af suppen blendes undervejs i processen, så man opnår den cremede konsistens, og resten af suppen beholder sin struktur, så der er lidt at bide i.

Suppen er lavet på en god halv time, og der er nok til fire store portioner.

Man skal bruge:
500 g søde kartofler
1 dåse hvide bønner
1 stort hakket løg
1 spsk revet ingefær
2-3 fed hvidløg
3-4 tsk rød karrypasta
3/4 liter vand
1 dåse kokosmælk
Saft fra 1 lime
Olie til stegning
2,5 dl peanuts (gem lidt til pynt)
En håndfuld græskarkerner (til pynt)
Frisk koriander (også til pynt)

  • Hak løg, riv ingefær og riv også hvidløgsfeddene, nu du har gang i rivejernet.
  • Skræl de søde kartofler og skær dem i tern – ikke for små – ca. 2 cm.
  • Steg løgene klare i et par spsk olie. Det tager en fem minutters tid.
  • Tilsæt karrypasta, ingefær og hvidløg og steg videre i et minuts tid.
  • Kom de søde kartoffeltern i gryden og tilsæt vandet. Bring i kog og lad det hele simre, til kartoflerne er møre. Lige godt 10 minutter.
  • Peanuts får mere smag af at blive ristet lidt. Det samme gælder græskarkerner. Så rist dem lidt på en tør pande, mens suppen koger.
  • Kom omkring halvdelen af suppen over i en skål sammen med peanuts (husk at gemme nogle til pynt) og kokosmælk og blend det glat med stavblenderen. Hæld det tilbage i suppegryden, tilsæt bønnerne (som du lige har skyllet først) og kog suppen igennem.
  • Smag til med limesaft, salt og peber og server med ekstra peanuts, ristede græskarkerner og hakket frisk koriander til. Sæt små skåle på bordet, så folk selv kan tage.

Rød karrypasta kan have meget forskellig styrke. Noget af det er rivstærkt, andet er mere mildt. Jeg brugte den fra Blue Dragon, man kan købe i supermarkederne. Den er relativt stærk, så 3 teskefulde var nok. Suppen skal være krydret, men ikke overvældende stærk. Er din karrypasta mildere, kan du efterkrydre suppen, når du smager til, hvis det er nødvendigt. Er suppen blevet for stærk, kan du tilsætte en revet, rå (almindelig) kartoffel og koge et par minutter længere. Kartoffel suger både for meget salt og for meget chili og mildner smagen lidt.

God onsdag.


Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.