Glæde ved genbrug og forårspynt til arbejdet

I formiddags havde jeg et ærinde i Galten, der er vores gamle kommunes hovedby. Der er læge, tandlæge, bank og ejendomsmægler, der er supermarkeder, tøjbutikker, en blomsterbutik og en Kirkens Korshær genbrugsbutik, som jeg altid lige skal forbi, når jeg er på de kanter.

Brogede tulipaner

Derfor havde jeg også samlet lidt ting og sager, som jeg ville donere, når jeg nu alligevel skulle afsted. Da jeg var derinde, måtte jeg lige kigge lidt. Der kan jo gemme sig en skat et sted, ikke? Det gjorde der faktisk. Ikke en gammel skat, men de fineste hånddyppede lys i den bløde, gule farve, jeg holder så meget af til påske- og forårspynten. Og tænk. 8 store hånddyppede lys for 25 kr.

Gule lys fra Kirkens Korshær

Kirkens Korshær samler lysestumper, som de støber om til nye lys, og nogle af dem har de fineste farver. Lysegrønne, lyseblå, ferskenfarvede – og som her de gule. Alle forårets farver.

Jeg smuttede en tur omkring SuperBrugsen efter mælk og kartofler, og der havde de bundter af tulipaner i forskellige farver – også bundter med mange farver og slags tulipaner. Så var der ikke langt til et lille pynteprojekt derhjemme.

Forårspynt med lys og tulipaner

En bakke, tre af de gule lys og en vase med tulipaner står nu på spisebordet, hvor jeg sidder med computeren og læser korrektur her i eftermiddag. Et par æg og en efeuranke blev det også til. Det er måske lidt tidligt med æg, men jeg hørte musvitternes kald i haven, mens det regnede, så mon ikke det alligevel er ok med et par æg nu? Det ser i hvert fald hyggeligt ud, og der er da også kun godt en måned til Palmesøndag.

Pynteæg

Hvor er det godt, vi har de genbrugsbutikker som Kirkens Korshær, og hvor er det godt, der er så stor opbakning omkring dem. Både fra de frivillige, der laver alt arbejdet, og fra kunderne, der både kommer med noget og køber lidt med hjem igen. De skaffer penge til at hjælpe en masse mennesker, vi kan donere ting, vi ikke bruger længere, og vi kan købe smukke lys (og af og til en skat) med hjem. Ren win-win.

God tirsdag.

PS: Jeg har altid holdt meget af tulipaner i mange farver. Det fik jeg engang kritik for. Den historie kan du læse her:

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

En tanke om “Glæde ved genbrug og forårspynt til arbejdet”

  1. Åh ja, tulipaner må der til i denne tid! Glæder mig altid til når al julepynten er væk, SÅ skal der tulipaner på bordet. Og gerne i alskens farver! Ikke kun hvide som ham der torskehovedet belærte dig om!😂😂

    Like

Der er lukket for kommentarer.