Bjerghulsvøb, en rosa skønhed

Bjerghulsvøb

Lige nu blomstrer den rosa bjerghulsvøb i et af blomsterhavens staudebede. Der er nu noget ved de skærmplanter.

Den rosa bjerghulsvøb, Chaerophyllum hirsutum var. roseum, fandt jeg til plantesalg hos Staudeblomsten for et par år siden. Den var mærket som ‘Kirstens yndlingsblomst’, og den er virkelig også meget smuk. (Hvis du ikke kender Staudeblomsten, kan du læse mere her og her. Staudeblomsten ligger ved Hørslev kun få minutter herfra, og jeg besøger dem så tit, det kan lade sig gøre.)

Bjerghulsvøb og vandskål

Man ser mange hvide skærmplanter. Lige nu på grøftekanterne blomstrer de i tusindvis. Der er flere forskellige, og den ene sort afløser den anden, indtil sensommerens vilde gulerod som den sidste holder stand.

Vild gulerod langs vejen

Men lyserøde skærmplanter ser man ikke mange af. Der er den mørke vilde gulerod, der er skovkvan med rosa blomster, og så er der altså bjerghulsvøb.

Dens lethed er ikke kun i blomsterskærmene. Det er også de bregnelignende blade, der gør det.

Bjerghulsvøbs blade

Men mest af alt er det de rosa skærme.

Havde jeg vidst, hvor køn den ville blive, havde jeg nok købt nogle stykker af dem. For sådan en er der da altid plads til et sted, ikke?

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Bjerghulsvøb, en rosa skønhed”

  1. Åh, jo da, Karen…..hvor er den altså bare en lille smuk sag. Den vil jeg prøve at google, selv om det snart kniber med pladsen. Men den vel “skrues” ned et eller andet sted, og først kan jeg lige kikke lidt på dine links.
    Tak for tippet! Vh. Lillian

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: