Luftig tærte med asparges og rejer

Reje og aspargestærte

Man kunne få den ide, at vi slet ikke laver mad herhjemme længere. Det er ikke helt rigtigt. Det bliver bare mest til gamle kendinge. Energien bliver lagt i hvalpene og i haven lige nu. I går lavede jeg dog en tærte med rejer og asparges fra haven, og den er faktisk værd at skrive om.

Luftig og blød æggemasse – se lufthullerne på billedet,

Tærte set fra siden

asparges med masser af smag og selvfølgelig rejer. Rejer fra frost. De er ikke så salte som dem i lage. Dejen er den gamle kending, den mørdej, jeg kan lave nærmest i søvne.

Til dejen skal du bruge:
75 g smør
200 g mel
1 nip salt
1 æg
2 spsk vand

Bruger du en minihakker eller food processor er dejen lavet på ingen tid. Smørret skal smuldres i melet med et drys salt, æg og vand tilsættes. Kør til dejen danner klumper, vend dem ud på bordet og saml den hurtigt. For meget ælteri gør dejen hård og tør. Lad dejen hvile på køl en times tid.

Til fyldet skal du bruge:
200 g rejer
Så mange asparges, du har, skåret i 3 cm stykker – vel også en 200 g netto
5 æg
1 dl piskefløde (erstat ikke med fedtfattige produkter, hvis du vil have den luftige æggemasse)
1 nip salt

Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad. Læg aspargesstykkerne og de optøede og afdryppede rejer på bunden. Pisk æg og fløde sammen med et nip salt og hæld æggemassen over fyldet.

Tærten i fadet

Bag nu tærten i ca. 40 minutter på 200 grader. Du kan se, at tærten er færdig, når fyldet hvælver sig som en lille kuppel, og dejen slipper fadets kanter.

Rejetærte med asparges

Som tilbehør fik vi en blid, grøn salat af babyspinatblade, optøede grønne ærter og agurk i små tern. Den passede lige til, for smagen af rejer og asparges er let og fin, så tilbehøret skal ikke overdøve smagen.

Og hvalpene? Jo, de har det rigtig godt. Har øget vægten med 168% på 11 dage (Husbondens excelark). Vi venter stadig på, at de får øjne. Sidst på ugen…

Den daglige vejning
Den daglige kontrolvejning

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: