Spicy Knaldperlekylling

Hakket kyllingekød, chiliolie og en spicy krydderiblanding, tilsat tyndtskåret spidskål og næsten sprødstegt. Det er opskriften på den kyllingeret, vi lavede i går.

Man skal bruge:
500 g hakket kyllingekød
Chiliolie til stegning
70 g brunt rørsukker
60 g Buffalo sauce*
1 spsk friskrevet ingefær (eller 1 tsk tørret ingefær)
1/2 tsk salt
1/2 tsk friskkværnet peber
1/2 tsk chiliflager

1/2 spidskål skåret i tynde strimler og delt et par gange på tværs.
Ristede sesamfrø og hakket forårsløg til pynt.

*Buffalo sauce er ikke noget, vi bruger så meget herhjemme. Det er i essensen bare hotsauce med smør i, og det kan erstattes af 60 g almindelig hot sauce – jeg bruger Frank’s – og evt. et par tsk smør.

Start med at brune det hakkede kyllingekød i chiliolie. Hvis du lader klumpen fra pakken stege et par minutter på hver side, før du findeler den med din grydeske, kan panden lettere holde temperaturen, og der siver ikke så meget vand ud af kødet – også et godt tip til, når du ellers laver kødsovs.

Mens kødet bruner, kan du røre krydderblandingen sammen. Bland sukker, buffalo sauce, friskrevet ingefær, salt, peber og chiliflager og rør det sammen. Det lyder rivstærkt, men sukkeret mildner, så du skal kun skære ned på mængden af chili, hvis du har babymund.

Når kyllingen er brunet, tilsætter du krydderblandingen og rører godt rundt. Bring det hele i kog og kog væden halvt væk. Tilsæt nu kålen, bring i kog igen og lad resten af væden koge væk, så retten karamelliseres let. Rør grundigt hele tiden, så sukkeret ikke branker.

Når væden er væk, er kålen mør, og det hele er lige til at spise med ris til. Pynt med ristede sesamfrø og hakket forårsløg.

Og hvorfor lige hakket kyllingekød? Jo, der var datotilbud på hakket kyllingekød i Brugsen, da jeg skulle ned og hente en pakke, og jeg købte sådan en bakke med 500 g til 15 kr. Så var det bare, hvad jeg skulle lave med kødet. For hakket kyllingekød smager ikke af så meget i sig selv.

Jeg søgte på nettet og fandt en amerikansk opskrift på noget, de kaldte Firecracker Chicken. Det lød godt, så det prøvede jeg at lave, og det smagte virkelig godt og havde en lækker konsistens sammen med risene. Derfor får du i dag opskriften tilpasset lidt med danske varer og danske mål. En firecracker er egentlig er en slags ildsprudende kanonslag, og jeg har over/undersat det til knaldperlekylling. Både på grund af chilien, der nu ikke er så ildsprudende endda, og på grund hakkekødet, der ender som små perler.

Bortset fra det er der kun at sige tak for mad til Kinda Healthy Recipes!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: