Søndag i haven

I dag regner det, og knopperne bliver blødt op, så de kan springe ud på træer og buske. Alligevel godt, at regnen ventede til mandag…

Der blev luget i skovhaven i går. Mens jeg lugede, havde jeg travlt med at beundre anemonerne. Nu er både de gule, de lysegule (der hedder svovlgule anemoner – jeg kan bare ikke lide et navn med svovl i, så jeg kalder dem bare lysegule), sprunget ud.

De blå er også sprunget ud. De breder sig meget langsomt, synes jeg, men de breder sig, og det er jo hovedsagen.

Den smukke, hvide narcis, Thalia, er også sprunget ud sammen med de bittesmå narcisser, der hedder Minnow. Det er en fest.

Over os drysser mirabellerne, og skovbunden bag skovhaven er dækket af de vilde, hvide anemoner.

Træernes knopper vokser, og buske og småtræer står med lysegrønne blade. Det er da den skønneste tid.

Lørdag besøgte jeg, som jeg fortalte, jeg ville, Den Gamle Mølle,

Det drivhus ved Den Gamle Mølle, kunne jeg godt tænke mig at kidnappe…

og der kom da også lidt planter med hjem. En broget timian, og hvide Isotoma, der altså ikke rigtigt overlever vinteren i krukker. De må plantes ud, når vi kommer til efteråret.

Den tid, den sorg. Nu er det forår for fuld musik (leveret af fuglekoret med solsort og sangdrossel som solister), og mere behøver vi ikke tænke på lige nu.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Søndag i haven”

  1. Det går stærkt nu derude. Lørdag morgen stod vi og kiggede på skoven overfor. Man kunne ane lidt lysegrønt hist og her. Søndag morgen så det helt anderledes ud. På bare et døgn der bare så lysegrønt alle vegne. En fantastisk årstid.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: