Tortilla tærte med chili con carne og cheddar

Har du en rest chili con carne til overs? Og vil du gerne lave noget andet ud af den på andendagen? Så er her et nemt, lækkert og billigt forslag: Lav en tortilla tærte.

Det er uhyre nemt. Det eneste, du skal bruge ud over resten af din chili con carne er tre store tortillaer, ca. 1/2 glas tex mex cheese dip, revet cheddar, majs, tomater, syltede jalapenos i skiver og hakket, frisk koriander. Har du ikke en rest chili con carne, kan du bruge opskriften på den hurtige chili con carne til hverdagsbrug.

Den hurtige chili con carne er med dåsebønner og købt salsa.

Varm din rest af chili con carne op og tilsæt et par håndfulde frosne majskerner.

For at lave tærten smører du et ovnfast fad med olie og lægger den første tortilla ovenpå. Smør den med lidt cheese dip. Læg så et lag kødsovs over og drys med en god håndfuld revet cheddar. Gentag, dæk med den sidste tortilla, smør den med cheese dip og drys toppen gavmildt med cheddar.

Nu skal den i ovnen, til osten er smeltet og bagt. 200 grader i ca. 20-25 minutter. Når du tager tærten ud, pynter du den med tomatskiver, syltede jalapenos og hakket koriander.

Det smager forrygende godt, og er – som du kan se – utroligt nemt at lave. Prøv det og gør restemad til festemad.

God tirsdag.

PS: Vil du helst lave det hele fra bunden, skal du bare starte i god tid. En god chili con carne, lavet af oksebov i små tern og simret i flere timer er da klart det bedste. Cheese dip kan du også sagtens lave selv. Men en hverdagsaften er det ikke så dumt at have lidt færdige ting i skabet, du hurtigt kan trylle om til noget lækkert.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: