Et påskeliljetræ

De der bundter med sovende påskeliljer kan bruges til meget. Stiller man dem bare i en vase, skal der ret mange til, før det batter noget. Men laver man et lille påsketræ, er der anderledes meget effekt i et enkelt bundt sovende påskeliljer.

Jeg har lavet de små træer i årevis og brugt dem både alene og i små og store dekorationer. De er supernemme:

Du skal bruge:
1 bundt sovende påskeliljer
1 elastik – den, der følger med bundtet
Havesnor til sløjfe
Træuld
Et lille stykke oasis
En smal skål eller et kønt glas – helst et, man ikke kan se igennem.

Start med at udbløde en 2-3 cm tyk skive oasis, skær den til, så den kan gå ned i glasset og skub den ned, så den sidder fast. Lav et hul i midten af skiven, der svarer til lige knap omkredsen på bundtets stilke. Fyld vand i.

Tag dine påskeliljer og træk i stilkene, til alle blomsterhovederne sidder i samme højde. Skub elastikken op, så den sidder et par cm under blomsterhovederne. Bind en sløjfe af havesnor omkring, så den den dækker elastikken.

Klip enderne af påskeliljerne og pres dem gennem hullet i oasisskiven, så de går ned i vandet og bliver holdt fast af oasisskiven.

Dæk oasisskiven med træuld. Træulden gemmer jeg, når jeg er så heldig at få en af de der gavekurve, hvor de lækre sager ligger i en rede af træuld. Man kan gå ind i en gavebutik – sådan en, der sælger gavekurve med chokolade og vin – og spørge, om man må købe en håndfuld. Det må man sikkert gerne, hvis man ikke endda får lov at få det helt gratis. Ellers kan du skjule oasisstykket med noget andet – tørt, vissent græs eller mos for eksempel.

Det er hurtig og meget billig pynt. Men de små træer er nu så søde, når de springer ud.

God mandag før påske.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Et påskeliljetræ”

 1. En sjov og dekorativ ide med et påsketræ af de sovende påskeliljer, som i sig selv uden anden pynt ikke er noget særligt, og somme tider springer de ikke engang ordentlig ud! Man skal i hvert fald nøje udvælge sig et bundt!
  Dekorationen fra forrige indlæg med de gule roser kan også virkelig noget, selv om alt andet end roserne er gratis pynt. Du er god til at finde de dekorative ting i naturen!
  Jeg vil lave et påskeliljetræ!
  God mandag, som nok hedder et eller andet?
  Hilsen Bodil.

  Like

  1. Jeg tror ikke, de tre dage op til Skærtorsdag har navne i sig selv. Jeg har i hvert fald ikke kunnet finde noget om det. Men ugen hedder den stille uge – eller dimmeluge. Ugen, der leder op til den grimme langfredag, der må have været frygtelig lang… Godt, vi har al påskepynten at hygge med i dimmelugen, for eller blev man da helt deprimeret.
   Roserne kostede kun en tier i Bilka, så det var næsten gratis. Og nu er jeg jo mere heldig end mange, fordi jeg kan hente så meget ude i enten haven eller hegnet 🙂
   God tirsdag – i dimmelugen 🙂
   vh/Kare

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: