Forårskursus hos Aase Hviid

Der er ikke noget så dejligt som et kursus, hvor man får lov at lave spændende og kønne ting, som man ikke lige selv kan lave derhjemme.

De seneste år har jeg været på kursus hos Aase Hviid til jul og til påske, og det er da fantastisk, hvad man kan lave med Aases kyndige vejledning og sikre, hjælpende hånd – for slet ikke at snakke om alle de skønne materialer, man kan vælge imellem. Pil i alle længder og tykkelser, blomster, krukker, stativer og alskens pynt.

Aase i aktion, og pludselig falder alt på plads.

Jeg tror aldrig, jeg bliver den store pilefletter. Men det er sjovt at bruge pil i dekorationer – det giver lige det der ekstra til enhver dekoration. Det er bare lidt kompliceret af og og til, og så er det godt at have Aase ved hånden.

Det der afsluttende Odins øje fumler jeg stadig med efter flere kurser, hvor jeg har afsluttet min fletkant med sådan et.

Det lykkedes dog selv at lave det denne gang

Måske jeg kan huske det næste gang? Tja… to aftener om året giver ikke den helt store træning. Aase har flettet pil i 30 år, siger hun, og det giver naturligvis et lidt højere niveau, end jeg kan svinge mig op til.

Aase lavede den smukke afslutning på mit høje stativ.

At være på besøg i Aases værksted, butik og kursuslokale er altid en fryd, om man kommer til juleudstilling, til åben have eller til et kursus. Aase laver så mange, smukke ting, at man får lyst til at prøve at lave det hele – på én gang. Men også bare lige så stille at gå rundt og suge farver, former og blomsterdufte ind. Kig med i galleriet herunder:

Denne gang lavede jeg et højt stativ på en forårskrukke til udendørs brug.

Det er meningen, pilen skal springe ud i toppen, så jeg skal huske at vande den godt. Den smukke krukke med patina købte jeg hos Aase.

Jeg fik også lavet den her lille dekoration med pil. Her er pilen ikke flettet, men bare stukket ned på kryds og tværs, så pilekvistene danner et lille æg. Det er den samme skål, jeg bruger til kalenderlyset. Den er lille og uhyre anvendelig.

Så tak til Aase for endnu en dejlig, kreativ aften i godt selskab.

Hvis man har lyst til at prøve selv, behøver man ikke vente, til Aase annoncerer nye kurser. Hvis du kan samle et sted mellem 5 og 8 veninder/venner, kan du ringe til Aase og arrangere en aften med hende. (Aase Hviid Design, Orholmvej 1, 8850 Bjerringbro, tlf. 4115 3443) Så er det din tur til at forundres og glædes over, hvad du kan frembringe med den rette, kyndige vejledning og hjælp.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Forårskursus hos Aase Hviid”

  1. viste ikke at min kære Hustru var med på Kursus hos Aase Hviid Spitting Image blev skiskamski forbavset over den lighed

    Like

      1. Der er intet som går min Næse forbi, og det kan ikke holde det hemmemligt når man skilter med et fotoskampfi

        Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: