Forår i drivhuset

Der er så småt kommet lidt forår i drivhuset. Derinde er der lunt, og det blæser ikke. Det kan de små forårsblomster rigtig godt lide lige nu.

Man kunne jo gå helt amok og fylde hver en krog derinde. Jeg har lyst til det, men har ikke gjort det. Kun de blomster, der kan tåle lidt frost, har fået lov at komme derud. Hornvioler og primula. De snakker jo om ned til minus syv i næste uge.

Med den stedsegrønne vinterpynt som baggrund for forårsblomsternes klare farver kommer man langt med et par bakker hornvioler og primula.

Fru Krukke har fået ny frisure. Julefrisuren sad ellers godt endnu,

men det var tid til en forårsklipning. Hornviolerne er små endnu, og hun surmuler lidt over sit karsehår. Men hår og hornvioler vokser jo, forklarer jeg hende, og snart får hun bløde lokker igen.

Englænderne har et ordsprog om marts måned. Marts kommer ind som en løve og går ud som et lam, siger de. Lige nu er vi vist i løvefasen. Flot at se på, men man skal passe lidt på, for den kan finde på at vise tænder.

God weekend

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Forår i drivhuset”

 1. Jeg kan godt forstå, at du har pyntet lidt op i drivhuset. Jeg har endda gjort det rundt omkring på små borde og bænke, som alle står tæt op af huset, men jeg har for en sikkerheds skyld dækket over med fiberdug hver aften i den sidste tid, og nu lyder det til at blive hårdere frost i den kommende uge. Øv! Det er lige præcis det, der er træls med et godt jysk udtryk. Vinter og frost skal være i januar og måske lidt af februar, men ikke i marts, hvor vi alle længes efter forår!
  Vintergækker, dorthealiljer, krokus og erantis klarer frosten. Så kan vi vel også og længerevarende vinter kan det vist ikke blive.
  Hav en dejlig søndag og nyd solen, som godt kan varme lidt allerede nu.
  Hilsen Bodil.

  Like

  1. Alligevel er det tit i begyndelsen af marts, vi får de værste kuldegrader. Her til morgen er der minus 7 hos os. Det er altså koldt, synes jeg – og blomsterne. Og nu truer de med snestorm i nat…
   Du har helt ret i, at solen varmer, når man står et sted i læ. Det er så velsignet dejligt.
   vh/Karen

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: